Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 20:33

Τριήμερη προβολή της Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τριήμερη προβολή της Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη

Στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και στην πλατεία Αριστοτέλους θα προβληθεί η Καλαμάτα από τις 27 μέχρι τις 29 Μαρτίου. 

Από το Δήμο Καλαμάτας και την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής καταρτίστηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων προβολής στη συμπρωτεύουσα, που θα εισαχθεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, «σε χώρο του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, που θα διατεθεί δωρεάν στο πλαίσιο συνεργασίας των Δήμων Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης, αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους, θα προβληθούν η Καλαμάτα και η περιοχή της ως τουριστικός προορισμός, για γενικό τουρισμό, αλλά και για εξειδικευμένες τουριστικές δράσεις όπως ο θρησκευτικός, ο σχολικός, ο ορειβατικός, ο περιπατητικός, ο θαλάσσιος (καταδύσεις, ιστιοπλοΐα) και ο τουρισμός των extreme sports, όπως το parapente».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα προβληθεί και ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Μεσσήνη του Θεσσαλονικιού καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη.

Θα παρουσιαστεί, ακόμη, η πρωτοβουλία του δήμου για την ανακήρυξη της Καλαμάτας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από την απόδοση παραδοσιακών χορών από χορευτικό σύλλογο, τη μύηση στη μεσσηνιακή γαστρονομία από Μεσσήνιους chef, αλλά και την προβολή τοπικών προϊόντων. Επίσης, θα διοργανωθούν συναντήσεις Μεσσηνίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού με συναδέλφους τους από τη Μακεδονία, με σκοπό τη σύναψη συνεργασιών».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου, με εγκαίνια του χώρου έκθεσης στο νέο Δημαρχείο, από τους δημάρχους Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης. Βασικοί παράγοντες για την επιλογή της Θεσσαλονίκης είναι ότι αποτελεί μεγάλο αστικό κέντρο, εκεί παρεπιδημεί μεγάλη παροικία Μεσσηνίων, ενώ επιβοηθητική είναι η αεροπορική σύνδεση μέσω της Astra Airlines μεταξύ Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER