Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 14:56

Ενταση και συλλήψεις στο Λεβίδι για τα σκουπίδια της Τρίπολης

Γράφτηκε από την
Ενταση και συλλήψεις στο Λεβίδι για τα σκουπίδια της Τρίπολης

Στον παλαιό ΧΑΔΑ Λεβιδίου στη θέση Μαγούλα έφτασαν τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Τρίπολης, γύρω στις 10.30 το πρωί σήμερα, προκειμένου να αποθέσουν σκουπίδια.

Στην είσοδο της χωματερής ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί κάτοικοι του Λεβιδίου και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι δεν επέτρεψαν την είσοδο των απορριμματοφόρων να αδειάσουν με αποτέλεσμα τα οχήματα του δήμου ύστερα από την ένταση που δημιουργήθηκε να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Εν τω μεταξύ, στο σημείο υπήρχε αστυνομική δύναμη η οποία προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων, για παρεμπόδιση των απορριμματοφόρων να αδειάσουν. Συγκεκριμένα, συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Τρίπολης Χαράλαμπος Σταμάτης και δύο μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων του Λεβιδίου, που αντιδρούν στην απόθεση σκουπιδιών στην παλαιά χωματερή.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης, όπου κρατούνται και θα ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφανθεί εάν θα δικαστούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Αυτή την ώρα, έξω από το αστυνομικό τμήμα στην Τρίπολη, έχει φτάσει μικρή ομάδα κατοίκων του Λεβιδίου για συμπαράσταση στους συλληφθέντες, ενώ στην είσοδο της χωματερής παραμένουν πολλοί κάτοικοι και περιφρουρούν το χώρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία: kalimera-arkadia.gr)


NEWSLETTER