Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 16:43

Συνάντηση Νίκα - Πέγκα για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνάντηση Νίκα - Πέγκα για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Συνάντηση γνωριμίας με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Γραφείου Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Ελενα Πέγκα, είχε προχθές το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου: 

«Ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Εκτωρ Τσατσούλης και η καλλιτεχνική διευθύντρια Ελενα Πέγκα ενημέρωσαν τον κ. Νίκα σχετικά με συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού, όσον αφορά στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Στο υπουργείο διαπιστώθηκε ότι την ανάδειξη σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 διεκδικούν οι εξής πόλεις της Ελλάδος: Καλαμάτα, Ρόδος, Βόλος, Ιωάννινα, Σύρος, Τρίπολη, Ελευσίνα, Σαλαμίνα, Πειραιάς. Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία είναι ανταγωνιστική. Στη συνάντηση που διεξήχθη στο υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για θέματα που αφορούν στο θεσμό αυτό.

Στο προσεχές διάστημα, τα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας θα επισκεφθούν τα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων της Μεσσηνίας, για ενημέρωση των μελών τους σχετικά με την προσπάθεια της Καλαμάτας, ώστε αυτή να τύχει υποστήριξης. Για τον ίδιο σκοπό, έχουν αρχίσει επαφές με Μεσσήνιους παράγοντες, που διαμένουν εκτός του τόπου μας».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER