Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 18:00

Προχωρά το Σχέδιο Πόλης δυτικά της οδού Αρτέμιδος

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Προχωρά το Σχέδιο Πόλης δυτικά της οδού Αρτέμιδος

Προχωρούν οι διαδικασίες για το Σχέδιο Πόλης στην περιοχή δυτικά της οδού Αρτέμιδος στην Καλαμάτα. Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη που αναμενόταν από το 2014, ανοίγει η διαδικασία για τη διάνοιξη των δρόμων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης κύρωσε με απόφασή του τον πίνακα των επικείμενων κοινόχρηστων - κοινωφελών χώρων της πράξης εφαρμογής της περιοχής δυτικά της οδού Αρτέμιδος, από τη Νέα Είσοδο έως το βενζινάδικο Κουτσουμπού. Με την απόφασή του αποδέχθηκε και τις δύο ενστάσεις που είχαν υποβληθεί, σύμφωνα με τη θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας: του Γεωργίου Ιωάν. Καραμπάτου και του Ηλία Π. Καραμπάτου.

Ο πίνακας για τα επικείμενα είχε διαβιβαστεί προς κύρωση από τις 11/4/2014 και είχε αναρτηθεί στην Πολεοδομία για ενημέρωση και τυχόν υποβολή ενστάσεων από τους ιδιοκτήτες της περιοχής, από τις 4/10 έως τις 18/10/2013.

Οπως μας ενημέρωσαν από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας, μετά από αυτή την κύρωση ανοίγει η διαδικασία για τη διάνοιξη των δρόμων, για να υλοποιηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να καθοριστούν οι τιμές αποζημίωσης των επικειμένων (δέντρα, κτίσματα, φράχτες κ.λπ.) που θα πρέπει να καταβληθούν από το δήμο στους ιδιοκτήτες.

Το μεθεπόμενο βήμα είναι η καταβολή της εισφοράς σε χρήμα από τους ιδιοκτήτες στο δήμο, ώστε να μπορούν να κτίσουν.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER