Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 21:32

Τσώνης και Κατσίβελας για το νερό από το Αλικοντούζι

Γράφτηκε από τον

Εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική επίσκεψη στο δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη έκανε χθες το δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας. Μια επίσκεψη που ήταν στα πλαίσια της αμοιβαιότητας και των καλών σχέσεων, αλλά περιείχε και ενημέρωση για το σημαντικό έργο της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης από το Αλικοντούζι στους Γαργαλιάνους.

Το έργο αφορά και το Δήμο Μεσσήνης, καθώς από το Σύνδεσμο Υδρευσης "Τέλλος Αγρας" υδροδοτούνται και δύο χωριά του συγκεκριμένου δήμου, όπως και περιοχές από το Δήμο Πύλου-Νέστορος και φυσικά το Δήμο Τριφυλίας.

Οσον αφορά τώρα την συγκεκριμένη μελέτη, αυτή έχει αρχίσει επί καποδιστριακών δήμων από το Δήμο Βλαχόπουλου για λογαριασμού του συνδέσμου, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ολοκληρωθεί, αν και έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Επίσης το μεγαλύτερο μέρος της έχει πληρωθεί ήδη. Πλέον η μελέτη επαναδραστηριοποιείται και ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει σε ολοκλήρωσή της ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί και το έργο που είναι πολύ μεγάλης σημασίας για όλη την ευρύτερη περιοχή που υδροδοτείται από το Αλικοντούζι.

Κ.Μπ.