Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 08:31

Εθνική οδός Καλαμάτα-Σπάρτη: Κλειστό το ένα ρεύμα στο χάνι της Κατσαβίνας

Γράφτηκε από τον
Εθνική οδός Καλαμάτα-Σπάρτη: Κλειστό το ένα ρεύμα στο χάνι της Κατσαβίνας

Σοβαρό είναι το πρόβλημα της κατολίσθησης στο χάνι της Κατσαβίνας, στο 39,6ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Καλαμάτας - Σπάρτης μετά το "Τουριστικό" προς τη Λακωνία.

Στο σημείο αυτό ο δρόμος παραμένει κλειστός στο ένα ρεύμα - υπάρχει σήμανση που προειδοποιεί τους οδηγούς - και το μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας που βρίσκεται στην περιοχή, φροντίζει να κρατάει ανοιχτό το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας, ώστε να μην κλείσει τελείως ο δρόμος.
Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί το φετινό χειμώνα, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα καθημερινά και ανά διαστήματα να κυλούν και να πέφτουν στο δρόμο πέτρες, λάσπες και κορμοί δέντρων.
Τις νυχτερινές ώρες υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή.
Για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος γίνεται λόγος για εκπόνηση ειδικής γεωτεχνικής μελέτης, που θα δείξει τις αιτίες και το έργο που απαιτείται να γίνει. Από την Π.Ε. Μεσσηνίας, ωστόσο, η αποκατάσταση σχεδιάζεται να γίνει το επόμενο διάστημα, την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν σταθεροποιηθεί το έδαφος, από την εργολαβία για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου του νομού, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Από αυτή την εργολαβία σχεδιάζεται να γίνουν σκαλοπάτια, βαθμίδες για την αποτόνωση των πρανών.
Γ.Σ.


NEWSLETTER