Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 09:03

Ζωγραφισμένος μουσαμάς θα ντύσει το “Αχίλλειον”

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ζωγραφισμένος μουσαμάς θα ντύσει το “Αχίλλειον”

«Με μουσαμά με αποτύπωση νεοκλασικού κτηρίου», θα ντυθεί από το Δήμο Καλαμάτας το διατηρητέο ξενοδοχείο "Αχίλλειον" στην Αριστομένους.

Αυτό θα είναι παρέμβαση προσωρινού χαρακτήρα, καθώς η επισκευή - ανακατασκευή του κτηρίου υπολογίζεται στα 3,5 εκ. ευρώ.
Αυτά τόνισε ο δήμαρχος Π. Νίκας, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση - παρέμβαση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Σταματόπουλου, που παρατήρησε πως είναι άθλια κι επικίνδυνη η κατάσταση των διατηρητέων της πόλης.
Ο δήμαρχος παραδέχθηκε την άθλια κι επικίνδυνη κατάσταση των διατηρητέων. Είπε ότι «ο δήμος έχει το ζήτημα με το "Αχίλλειον" και σημείωσε πως «μπορεί να φθάσει και τα 3,5 εκ. ευρώ η παρέμβαση», πράγμα αδύνατο για τούτη την περίοδο.
Ο κ. Νίκας ενημέρωσε ότι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουν εγγραφεί 60.000 ευρώ για στεγανοποίηση της σκεπής, καθαίρεση επικίνδυνων σημείων και απομάκρυνση των μπάζων που έχουν πέσει μέσα στο κτήριο. Επεσήμανε ότι «το κτήριο θα ντυθεί με μουσαμά με αποτύπωση νεοκλασικού κτηρίου. Θα προσπαθήσουμε να γίνει μέχρι το Πάσχα. Το κόστος είναι 15.000 ευρώ».
Είπε ότι ο δήμος διαθέτει δύο ακόμα διατηρητέα, το Οικονομικό Γυμνάσιο για το οποίο έχει ζητήσει άρση επικινδυνότητας και το τρίτο κτήριο είναι το διατηρητέο κτήριο Πλεμματιά – Βογόπουλου που δόθηκε στο Λύκειο Ελληνίδων και θα γίνει εκεί το μουσείο παραδοσιακής φορεσιάς.
Τέλος, ο δήμαρχος σημείωσε ότι «για να μη ρημάζουν τα ιδιωτικά διατηρητέα πρέπει να δοθούν κίνητρα, καθώς είναι πολύ μεγάλο το κόστος της επισκευής τους».
Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER