Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 18:26

Μάκαρης κατά Νίκα για τις σκυταλοδρομίες

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μάκαρης κατά Νίκα για τις σκυταλοδρομίες

Υπέρ των αγώνων σκυταλοδρομίας στην Παραλία Καλαμάτας, που διεξάγονται αύριο Κυριακή, τάχθηκε ο επικεφαλής του "Ανοιχτού Δήμου" Μανώλης Μάκαρης κι επέκρινε το δήμαρχο για την άρνησή του να στηρίξει τους αγώνες.

 

Προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μάκαρης ανέφερε ότι «η πρωτοβουλία και η διοργάνωση ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία είναι προφανές ότι θα διαφημιστεί από το αθλητικό αυτό γεγονός, αλλά διαβεβαιώνει ότι -καθώς η εκδήλωση δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα - τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Καλαμάτας του Νοσοκομείου Μεσσηνίας». 

 

Υποστήριξε, ακόμα, πως «οι αγώνες στηρίζονται από μια πληθώρα φορέων της Μεσσηνίας και προσωπικοτήτων του αθλητισμού και δίνουν το μήνυμα ανάπτυξης του μαζικού αθλητισμού στην πόλη της Καλαμάτας, ενώ είναι άλλη μια ευκαιρία πανελλήνιας προβολής της Παραλίας της Καλαμάτας».
Για όλους αυτούς τους λόγους ο κ. Μάκαρης εξέφρασε την άποψη ότι «η απόφαση της δημοτικής αρχής να απαγορεύσει την πραγματοποίηση των αγώνων με την προσχηματική δικαιολογία της διοργάνωσής τους από ιδιωτική εταιρεία είναι αδικαιολόγητη. Και αυτό γιατί ο θεσμός της χορηγίας σε αθλητικές ή άλλες εκδηλώσεις είναι μια αποδεκτή μέθοδος εξεύρεσης πόρων και έχει χρησιμοποιηθεί κατ' επανάληψη σε μια σειρά δραστηριοτήτων και από τον ίδιο τον Δήμο Καλαμάτας». Καταλήγοντας, ζήτησε «ας μας αποκαλύψει λοιπόν η δημοτική αρχή τους πραγματικούς λόγους της απόφασής της, και σε κάθε περίπτωση ας έχει ως γνώμονα το συμφέρον -και μόνο- της πόλης και των δημοτών», επισημαίνοντας: «Διαφορετικά θα πρέπει να άρει άμεσα την απαγορευτική απόφαση».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER