Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 17:26

Ο Νίκας πολέμιος των …πελατειακών σχέσεων!!!

Γράφτηκε από τον

Κατά των πελατειακών σχέσεων τάχθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο. "Κάρφωσε" βουλευτή της Πελοποννήσου που έκανε τέτοιες σχέσεις και δεν εξελέγη και δήλωσε ότι με την κυβέρνηση επιλέγει τη συνεργασία και όχι τη σύγκρουση.

 

Ειδικότερα, για τις σχέσεις της δημοτικής αρχής με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος παρατήρησε πως «θα στηρίζουμε και θα διεκδικούμε. Δεν επιλέγουμε συγκρουσιακές καταστάσεις, αλλά τη συνεργασία. Δε θα μετατρέψουμε το δήμο σε χώρο αντιπολίτευσης και σύγκρουσης».

Εκφράζοντας την αντίδρασή του στις πελατειακές σχέσεις, ο κ. Νίκας εκτίμησε ότι τέτοια σχέση «είναι και αυτή του δημάρχου που παίρνει χρήματα σε βάρος των άλλων. Του βουλευτή που δίνει χρήματα σε ένα νομό για να βγει και αυτός βουλευτής. Ευτυχώς που δεν βγήκε».

Για τις σχέσεις του με την περιφερειακή αρχή απάντησε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει κανένα ζήτημα με την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη». Και ανέφερε ότι η αντιπαράθεση που υπήρχε στο παρελθόν, οφειλόταν στο γεγονός ότι ήταν πρόεδρος της ΠΕΔ -«είχα μια ιδιότητα στο παρελθόν κι εντίμως προσπάθησα να προασπίσω τα συμφέροντα του δήμου και των άλλων δήμων για τη διαχείριση των σκουπιδιών» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Γ.Σ.