Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 17:51

Συναντήσεις του Δημάρχου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις του Δημάρχου Μεσσήνης

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Γεώργιο Ντόλιο, έθεσε το θέμα της υπερσυγκέντρωσης επιστημονικοτεχνικού προσωπικού στους Δήμους της έδρας των περιφερειακών ενοτήτων.
Με βάση τον Νόμο 3852/2010 μηχανικοί που απασχολούνται  στην Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων καθώς και γεωπόνοι υποχρεωτικά θα εργάζονται στις έδρες των νομών με συνέπεια την αδυναμία ανάπτυξης από τους περιφερειακούς δήμους νευραλγικών υπηρεσιών όπως υπηρεσία πολεοδομίας, αγροτικής ανάπτυξης κ.α. 
Αποτέλεσμα τούτου είναι η αδυναμία λειτουργίας νέων υπηρεσιών στους περιφερειακούς δήμους με συνέπεια τη μη εξυπηρέτηση των πολιτών στην περιφέρεια.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών  κ. Ντόλιος, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί  στους περιφερειακούς δήμους,  δεσμεύθηκε για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης στην Βουλή , με την οποία θα διευθετηθεί  το εν λόγω ζήτημα.
Σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε στην Τρίπολη με τον Διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Βασίλειο Κωστόπουλο.
Στην συνέχεια μετέβη στην Αθήνα σε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη προκειμένου να συζητηθούν θέματα του Δήμου Μεσσήνης σχετιζόμενα με την Αρχαία Μεσσήνη, το Αννδρομονάστηρο κ.α.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης


NEWSLETTER