Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 19:15

Οργανα στις Φιλαρμονικές Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον
Οργανα στις Φιλαρμονικές Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων

Στην παραλαβή μουσικών οργάνων και ηχητικού υλικού προχώρησε χθες ο Δήμος Τριφυλίας με τα οποία εξοπλίζονται σημαντικά οι δύο δημοτικές Φιλαρμονικές του, σε Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους.

Η παράδοση έγινε χθες το πρωί από εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και της εταιρείας "Φίλιππος Νάκας" που είναι και ανάδοχος του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και αφορά των εξοπλισμό των δημοτικών φιλαρμονικών Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, για τη Φιλαρμονική Κυπαρισσίας παραδόθηκαν 42 μουσικά όργανα και 87 συστήματα ήχου, ενώ για τη Φιλαρμονική Γαργαλιάνων παραδόθηκαν 32 μουσικά όργανα και 42 συστήματα ήχου. Εκκρεμεί η παράδοση 55 στολών για τη Φιλαρμονική Κυπαρισσίας και 80 για των Γαργαλιάνων.

 

Η παραλαβή έγινε από τον ίδιο το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το δήμο, ένα δήμο που έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες στον πολιτισμό αλλά και τις φιλαρμονικές του. Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι γιατί παραλαμβάνουμε μουσικά όργανα, όπως θα παραλάβουμε και στολές από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Πάρνωνα». Ευχαρίστησε δε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν σε αυτή την κατεύθυνση και υπογράμμισε ότι ο δήμος αποκτά έναν εξοπλισμό που θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος και χρηστικός.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τις Φιλαρμονικές Γιάννης Μερκούρης επισήμανε ότι είναι μια σημαντική μέρα για το δήμο, αφού θα δώσει την δυνατότητα στις δύο Φιλαρμονικές να βγουν στην κοινωνία, να δώσουν συναυλίες, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν εκδηλώσεις. Τέλος, ευχαρίστησε τόσο την Αναπτυξιακή όσο και τον περιφερειάρχη.

Ο μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας Κώστας Κτενάς αφού ευχαρίστησε την Αναπτυξιακή και τον κ. Τατούλη, επισήμανε ότι ο δήμος κατάφερε να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα αξιοποιώντας ένα ποσό 70.000 ευρώ για όργανα και στολές, τονίζοντας ότι η Φιλαρμονική Γαργαλιάνων αποκτά και δική της ηχητική εγκατάσταση για την κάλυψη των συναυλιών της αλλά και ένα ηλεκτρικό πιάνο. Αφού ευχαρίστησε και το δήμο για την συμπαράστασή του υποσχέθηκε ότι θα δώσουν ακόμη περισσότερο την δύναμή τους, επισημαίνοντας ότι είναι ο μοναδικός φορέας που παρέχει δωρεάν μουσική παιδεία στην πόλη, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει.

Η υπεύθυνη συμβάσεων της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Άννα Κορδονούρη υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει η παράδοση των μουσικών οργάνων και του ηχητικού εξοπλισμού και θα συνεχιστεί με την παράδοση των στολών τον Μάιο.

Κ.Μπ.

 

 

 


NEWSLETTER