Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 13:45

Εξουσιοδοτήθηκε ο Νίκας για μήνυση στα πυρηνελαιουργεία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εξουσιοδοτήθηκε ο Νίκας για μήνυση στα πυρηνελαιουργεία

Την υποβολή μήνυσης στον εισαγγελέα Καλαμάτας κατά παντός υπευθύνου, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών πράξεων -ιδίως παραβίασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από τα πυρηνελαιουργεία της περιοχής-, αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου και εξουσιοδοτεί το δήμαρχο να την υποβάλει.

Η απόφαση ελήφθη με τις ψήφους της πλειοψηφίας, ενώ θετική άποψη εξέφρασε και ο επικεφαλής της "Αλλαγής" Θεόδωρος Μπρεδήμας.

Στη συζήτηση που έγινε, δεν έλειψαν οι διαφορετικές απόψεις και η αντιπαράθεση.

Οι σύμβουλοι του "Ανοιχτού Δήμου" Σταμάτης Μπεχράκης, Γιάννης Θεοφιλόπουλος και Δημήτρης Φαββατάς είπαν πως είναι σοβαρό το πρόβλημα και πρότειναν να κληθούν σε σύσκεψη οι υπηρεσίες και οι πυρηνελαιουργοί, για να πουν τις απόψεις τους, αλλά καταψήφισαν την υποβολή μήνυσης.

Ο επικεφαλής της "Αλλαγής" Θεόδωρος Μπρεδήμας έκανε λόγο για αίσχος και μίλησε για κόσμο που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και πάει στους πνευμονολόγους. Εγκάλεσε τη δημοτική αρχή και παρατήρησε ότι θα έπρεπε να έχει πάει όχι μόνο στον εισαγγελέα Καλαμάτας, αλλά και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Επέρριψε ευθύνες και στη Νομαρχία και ζήτησε «να λήξει η γάγγραινα που ταλαιπωρεί τους πολίτες».

Εκφράζοντας τη διαφωνία του, ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος αναρωτήθηκε «τι νόημα έχει να κάνει μήνυση ο δήμαρχος, την ώρα που ο εισαγγελέας κάνει έρευνα». Και ανέφερε πως «είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα η μήνυση». Πρότεινε την εγκατάσταση σταθμού μέτρησης, υποστήριξε ότι «οι μηνύσεις δε λύνουν το πρόβλημα» και, απευθυνόμενους στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, είπε ότι «δεν έχετε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι ρύποι υπερβαίνουν τα όρια».

Από τη δημοτική αρχή, ο σύμβουλος Γιώργος Φάββας παρατήρησε ότι «ίσως και νωρίτερα θα έπρεπε να έχει γίνει η μήνυση. Είναι τεράστιο το πρόβλημα».

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης απάντησε ότι «ο δήμαρχος πιέζει με κάθε τρόπο για να δοθεί λύση».

Ο σύμβουλος Θανάσης Ηλιόπουλος παρατήρησε πως «η ανάδειξη του θέματος έγινε μόνο από το Δήμο Καλαμάτας» και πρόσθεσε: «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, κάθε μέσο. Και νωρίτερα θα έπρεπε να έχουμε κινηθεί. Ο εισαγγελέας με την έρευνα που κάνει θα αναζητήσει τα στοιχεία από τις υπηρεσίες».

Ο σύμβουλος Παύλος Μπουζιάνης εκτίμησε ότι «η μήνυση είναι το έσχατο μέσο» και παρατήρησε: «Η δημοτική αρχή καλείται επιτακτικά από τον κόσμο να παρέμβει. Εγώ κλήθηκα μάρτυρας σε υπόθεση συνδημότη μας με πρόβλημα υγείας».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER