Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 19:14

Δήμος Καλαμάτας: Δικαστικές εκκρεμότητες με εργαζόμενους του Stage

Γράφτηκε από τον

Οι δικαστικές εκκρεμότητες με εργαζόμενους από το πρόγραμμα Stage συνεχίζονται ακόμα στο Δήμο Καλαμάτας. Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου όρισε δικηγόρο, όπως οφείλει από το νόμο, για να ασκήσει προσφυγή και να αντιπαρατεθεί με δύο εργαζόμενους του προγράμματος που έχουν πρωτόδικα δικαιωθεί.

Ωστόσο, Δημοτική Αρχή και μειοψηφία υποστήριξαν ότι οι εργαζόμενοι αυτοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ας είχαν προσληφθεί για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και για διάστημα ορισμένου χρόνου.

Ο σύμβουλος του "Ανοιχτού Δήμου" Δημήτρης Φαββατάς παρατήρησε πως «ήταν μια κοροϊδία, μια εξαπάτηση τα Stage» και κατηγόρησε το Δήμο Καλαμάτας ότι «εμπαίζει τους εργαζόμενους Stage, γιατί από τη μία λέει ότι τους θέλει και από την άλλη ορίζει δικηγόρο για να κινηθεί εναντίον τους». 

Ο Σταμάτης Μπεχράκης ανέφερε ότι «είναι νομική υποχρέωση του δήμου να ορίσει δικηγόρο και να αντιπαρατεθεί» και μαζί με το Δ. Φαββατά ζήτησαν «ο νομικός να πει ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Φάββας παρατήρησε ότι «το Stage ήταν πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας και όποιος προσλαμβανόταν, γνώριζε ότι δεν έπαιρνε παράταση και δε θα μπορούσε να διεκδικήσει εργασιακά δικαιώματα». Κάλεσε τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας «να μη δημιουργείτε εντυπώσεις» και απευθυνόμενος στο Δ. Φαββατά είπε ότι «και στο Δήμο Θουρίας είχατε Stage».

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης επιβεβαίωσε πως «είναι η άποψη του δημάρχου ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Γ.Σ.