Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 08:28

Εμπρησμό "βλέπει" ο Κατσίβελας στο Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εμπρησμό "βλέπει" ο Κατσίβελας στο Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας

Φωτιά εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στο Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας, στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη, από την οποία προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο κτήριο.

Αποφεύχθηκε η ολοσχερής καταστροφή του χάρις στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής, η οποία ειδοποιήθηκε άμεσα από πλήρωμα περιπολικού της Αστυνομίας που περιπολούσε στην περιοχή.
Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, και όπως επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, φαίνεται να προκλήθηκε από εμπρησμό. Ο δήμαρχος στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής δεν πρόκειται να ανασταλούν από κανένα γεγονός, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο δήμος θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα. Η φωτιά στο Τουριστικό Περίπτερο ξεκίνησε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης από τον εξωτερικό χώρο του κτηρίου, από σημείο που ήταν συγκεντρωμένες αρκετές καρέκλες. Λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς, από την περιοχή πέρασε περιπολικό της Αστυνομίας, που είδε τις φλόγες και ειδοποίησε την Πυροσβεστική η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο, καταφέρνοντας να την κατασβέσει  πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις και καταστρέψει όλο το κτήριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χώρο βρέθηκαν παγούρια με εύφλεκτο υλικό και στουπιά. Ολα αυτά τα εξετάζει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Το Τουριστικό Περίπτερο, που βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης και αποτελεί διαχρονικά στολίδι για αυτή, με το πρώτο φως της ημέρας επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε: «Σήμερα το πρωί συνέβη ένα πολύ ατυχές και δυστυχές γεγονός στην πόλη της Κυπαρισσίας. Επιασε φωτιά το Τουριστικό Περίπτερο, στο επιφανέστερο και διαπρεπέστερο σημείο της πόλης. Είναι ένα γεγονός που μας λυπεί πάρα πολύ. Μαζί με το κτήριο έχει πονέσει και η ψυχή των κατοίκων. Αυτό που θέλω να γίνει σαφές είναι ότι οι αποφάσεις της καινούργιας δημοτικής αρχής δεν πρόκειται να ανασταλούν με κανένα γεγονός και καμία ενέργεια. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι πρόκειται περί εμπρησμού. Δεν θέλω να προκαταβάλω όμως την έρευνα που γίνεται. Ο δήμος ενδιαφέρεται πάρα πολύ για αυτή την υπόθεση και θα καταφύγουμε σε όλα τα ένδικα μέσα.
Θέλω να ευχαριστήσω την Αστυνομία του Τμήματος Κυπαρισσίας η οποία παρά την ελλιπή στελέχωσή της βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή, την ώρα που έπρεπε, ειδοποίησε την Πυροσβεστική και γλιτώσαμε το μεγάλο μέρος του κτηρίου. Οφείλω να ευχαριστήσω από αυτή τη θέση και την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για την άμεση βοήθεια που προσέφεραν».

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER