Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 11:39

Κόλλιας: "Ανεγκέφαλος όποιος επιθυμεί να κλείσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας"

Γράφτηκε από την

Θα πρέπει να είναι ανεγκέφαλος κάποιος στο όνομα της όποιας οικονομίστικης προσέγγισης θελήσει να στερήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας από το λαό της Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής» σημειώνει ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας με αφορμή την έναρξη της διαβούλευσης σε λίγες μέρες για τις συγχωνεύσεις στον τομέα της Υγείας.

Οπως είναι ήδη γνωστό και ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος από την 1η Απριλίου ξεκινά η διαβούλεση για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και το νέο υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας, ένας διάλογος που θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Κόλλιας τόνισε: «Ηδη μετά τις τελευταίες δηλώσεις που έχουν γίνει από τον υπουργό Υγείας έχουν ενταθεί οι φήμες για συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Και όταν λέμε συγχώνευση εννοούμε κλείσιμο. Εγώ θεωρώ αδιανόητο ότι θα περάσει από κανενός το μυαλό να σκεφθεί να συγχωνεύσει -δηλαδή να καταργήσει- το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το οποίο εξυπηρετεί μια ευρύτατη περιοχή σε μια τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή με μονάδες της έκτασης της Costa Navarino, αλλά και με την λειτουργία μονάδων στο νοσοκομείο, όπως αυτή του τεχνητού νεφρού.

Θα πρέπει να είναι κανείς ανεγκέφαλος στο όνομα της όποιας οικονομίστικης  προσέγγισης να θελήσει να στερήσει όχι μόνο από τον τριφυλιακό λαό, αλλά και από τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής μια τέτοια μονάδα, που αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την εξυπηρέτηση του ύψιστου αγαθού, όπως είναι η υγεία».

Την επόμενη εβδομάδα, όπως επισήμανε, θα συγκαλέσει και θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τις διοικήσεις του Νοσοκομείου, του ΚΑΦΚΑ  και τους συντονιστές των δύο Κέντρων Υγείας για να συζητήσουν το θέμα.

 

Κ.Μπ.