Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 18:57

Με Τσώνη στη Μεσσήνη συναντήθηκε ο Μάκαρης

Γράφτηκε από την

Ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος για τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της μείζονος μειοψηφίας του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες», αναφέρεται ότι στην πιο πάνω συνάντηση συζητήθηκαν, «α) η μεγάλη σημασία της συνεργασίας των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, β) ο σημαντικός ρόλος του Δήμου Μεσσήνης στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από την Καλαμάτα για το 2021, γ) η πορεία του σημαντικού έργου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, δ) το μείζον ζήτημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (περιφερειακά ιατρεία) στον Δήμο Μεσσήνης και ε) τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν από την κατάργηση του Συνδέσμου Υδρευσης».

Από την πλευρά του «Ανοιχτού Δήμου», στη συνάντηση με τον Γ. Τσώνη, μετείχαν ο επικεφαλής του συνδυασμού Μανώλης Μάκαρης και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς, ενώ από τον Δήμο Μεσσήνης οι αντιδήμαρχοι Νίκος Ξαρχάκος και Κώστας Γεωργακόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης Χρήστος Χριστόπουλος.