Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 20:08

Εκοψαν τα πλατάνια στον Αγιο Φλώρο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εκοψαν τα πλατάνια στον Αγιο Φλώρο

Το έργο της αποχέτευσης στον Αγιο Φλώρο δεν θα δουλέψει ούτε με την ολοκλήρωση της εργολαβίας που υλοποιεί αυτή την περίοδο η ΔΕΥΑΚ, με σύμβαση 49.500 ευρώ. Και αυτό γιατί θα χρειαστεί... κι άλλο έργο. Αυτό επεσήμανε στην "Ε" ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Καμβυσίδης, εξηγώντας ότι «είναι μεγαλύτερες οι ζημιές στο υφιστάμενο δίκτυο του χωριού, απ’ ό,τι αρχικά είχαν υπολογιστεί».

Το αρχικό έργο είχε υλοποιηθεί από την Κοινότητα του Αγίου Φλώρου στις αρχές του ’90, με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα (ΜΟΠ και ΣΠΑ). Με την υφιστάμενη εργολαβία που ολοκληρώνεται, προβλεπόταν επέκταση του δικτύου και επισκευή σε κάποιους αγωγούς - και κυρίως στις δεξαμενές αποθήκευσης των λυμάτων. 

Ο κ. Καμβυσίδης ενημέρωσε ότι «χρειάζεται συμπληρωματική μελέτη για αντικατάσταση και άλλων αγωγών, και πιθανότατα θα χρειαστεί κι άλλη εργολαβία για να ολοκληρωθεί και να δουλέψει το έργο». Επεσήμανε δε ότι οι ζημιές έγιναν καθώς το δίκτυο όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δουλέψει.

Οσον αφορά τα δύο πλατάνια που ξεριζώθηκαν στις πηγές Παμίσου, στην αρχή της νέας κοίτης -γεγονός που προκάλεσε διαμαρτυρίες- ο κ. Καμβυσίδης ανέφερε ότι «ξεριζώθηκαν, γιατί προκαλούσαν ζημιές στο δίκτυο που ήδη υπήρχε. Ολα έγιναν με ενημέρωση και αδειοδότηση από την Υπηρεσία Πρασίνου».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER