Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 20:03

Ο Μαν. Μάκαρης για τον αποκλεισμό της ράμπας στην ΚΑΚ

Γράφτηκε από την
Ο Μαν. Μάκαρης για τον αποκλεισμό της ράμπας στην ΚΑΚ

Την αντίδραση και της δημοτικής παράταξης "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" προκάλεσε ο αποκλεισμός της ράμπας στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, η οποία εμποδίζει την πρόσβαση των ΑμεΑ στο χώρο.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης Μανώλης Μάκαρης μάλιστα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η  πρόσφατη απόφαση της δημοτικής αρχής  να αποκλείσει την πρόσβαση των ΑμεΑ στην δημοτική  αγορά Καλαμάτας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα  και τις οικογένειές τους,  εκθέτει την πόλη μας και αναιρεί το αυτονόητο για κάθε πολιτισμένη κοινωνία: την υποχρέωση της πολιτείας για την ελεύθερη και χωρίς κανενός είδους περιορισμό πρόσβαση των ΑμεΑ στην καθημερινότητα της πόλης.

Μάλιστα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται από την δημοτική αρχή η ανάγκη  φύλαξης του χώρου  της Δημοτικής  αγοράς και η αποτροπή της εισόδου διτρόχων σε αυτήν ως πρόσχημα για  την λήψη αποφάσεων αποκλεισμού (μόνιμου ή προσωρινού) των ΑμεΑ. Αντιθέτως, καθώς όλα τα παραπάνω αποτελούν υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής, οι αρμόδιοι θα έπρεπε να έχουν φροντίσει για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.Τα όσα συμβαίνουν δείχνουν ανεπάρκεια, προχειρότητα και απουσία κοινωνικής ευαισθησίας.

Η δημοτική μας παράταξη "Ανοιχτός Δήμος" έχει  προτείνει την εκπόνηση ενός συνολικού  σχεδίου αναβάθμισης της κεντρικής αγοράς Καλαμάτας που να ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα και να εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών και ειδικότερα των ΑμεΑ".


NEWSLETTER