Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 14:32

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Οιχαλίας

Γράφτηκε από την
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Οιχαλίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Οιχαλίας, ο οποίος επλήγη από τις έντονες βροχοπτώσεις της Παρασκευής  6 και του Σαββάτου 7 Μαρτίου. Τη σχετική απόφαση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ε. Μεσσηνίας, την έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Δημόσιας Τάξης) Γιάννης Πανούσης.

Ο συντονισμός των περαιτέρω ενεργειών ανατίθεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η οποία διευκρινίζει παράλληλα ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει μέχρι τις 30 Μαΐου, οπότε και θα γίνει άρση της.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Οιχαλίας με ανακοίνωσή του καλεί τους κατοίκους που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες να υποβάλουν σχετικές δηλώσεις στα ΚΕΠ του δήμου, όπου ήδη υπάρχει ειδικό έντυπο καταγραφής - που είναι επίσης αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του (www.dimosoichalias.gr).

Οι δηλώσεις, διευκρινίζει η ανακοίνωση του δήμου πρέπει να αφορούν τυχόν ζημιές σε σπίτια, οικοσκευές, ποιμνιοστάσια, αποθήκες, επιχειρήσεις, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος παρατήρησε ότι «με την απόφαση αυτή του κ. Πανούση ανοίγει ο δρόμος να κηρυχθεί ο δήμος μας πλημμυροπαθής« και σημείωσε: «Και αυτό πρέπει να γίνει, γιατί ο Δήμος Οιχαλίας δεν μπορεί να φτιάξει μόνος του ούτε σε 20 χρόνια, όλα αυτά που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δε θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας».

Επεσήμανε πως «μιλάμε για επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους που είτε έχουν κοπεί και είναι αδιάβατοι, είτε είναι επικίνδυνοι για όσους τους περνούν».

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι «μέχρι την Παρασκευή 13 του μήνα θα έχουμε προσεγγίσει κατά 90% το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών και εκτιμάμε πως θα είναι κάποια εκατομμύρια ευρώ», παρατηρώντας πως «έτσι θα είμαστε πιο κοντά στην ικανοποίηση του αιτήματός μας».

Ανέφερε, τέλος, ότι υπάρχουν ζημιές σε οικοσκευές, κτίσματα, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, ενώ πρόσθεσε πως αρκετές από αυτές πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα, καθώς ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος και οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα ζώα τους.


NEWSLETTER