Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 17:01

Κώστας Δημητρακόπουλος: “Δεν έχει άδεια το πυρηνελαιουργείο”

Γράφτηκε από τον
Κώστας Δημητρακόπουλος: “Δεν έχει άδεια το πυρηνελαιουργείο”

«Δεν ισχύει η άδεια λειτουργίας, η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων που έχει το πυρηνελαιουργείο που ρύπαινε το περιβάλλον στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά και το οποίο έκλεισε για φέτος, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη».

Αυτό σημειώνει στην "Ε" ο Κώστας Δημητρακόπουλος, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας. Και το επεσήμανε και στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. την περασμένη Κυριακή. 

Διευκρινίζει ότι «στις 11 Φεβρουαρίου σε αυτοψία, το ΚΕΠΠΕ αναφέρει πως "καταγράφηκε επιπλέον των αναφερομένων στην ανωτέρω άδεια λειτουργίας, αποθηκευτικός χώρος - δεξαμενή μεγάλης χωρητικότητας, για την οποία δεν επεδείχθη αν και ζητήθηκε η άδεια δόμησης"».

Ο Κ. Δημητρακόπουλος εξηγεί ότι σύμφωνα με το νόμο, «η ΑΕΠΟ έχει διάρκεια ισχύος δέκα έτη, εφόσον δεν επέρχεται μεταβολή των δεδομένων, βάσει των οποίων εκδόθηκε». Επισημαίνει πως «εδώ, στην περίπτωση του πυρηνελαιουργείου υπάρχει μεταβολή, τεράστια μεταβολή αποθηκευτικού χώρου. Δεν ισχύει η ΑΕΠΟ, η άδεια λειτουργίας του. Ο Δήμος και η Περιφέρεια πρέπει να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση».

Γ.Σ.


NEWSLETTER