Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 15:52

Κυπαρισσία: Διαμαρτυρία γονέων για τα 20 ευρώ στους παιδικούς

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Κυπαρισσία: Διαμαρτυρία γονέων για  τα 20 ευρώ στους παιδικούς

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν γονείς του Παιδικού Σταθμού Κυπαρισσίας για την εισφορά των 20 ευρώ που καλούνται να καταβάλουν για να πληρωθεί προσωπικό του σταθμού. Επίσης ζητούν να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μιλούν για κάλπικες ελπίδες-υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες που καλλιεργήθηκαν το καλοκαίρι μετά την απένταξη των παιδικών του δήμου από το ΕΣΠΑ.

Την επιστολή διαμαρτυρία τους επέδωσαν χθες το μεσημέρι στο δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα. Οπως μας κατήγγειλαν γονείς, νωρίτερα είχαν δεχθεί την φραστική επίθεση του προέδρου του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Ζαχαρία Κανελλόπουλου για την κίνησή τους αυτή.

Χαρακτηριστικά στην διαμαρτυρία τους οι γονείς αναφέρουν: «Εμείς, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κυπαρισσίας, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την έκτακτη εισφορά των 20 ευρώ που μας καλεί η διοίκηση του Παιδικού Σταθμού να καταβάλουμε, για να πληρωθεί προσωπικό του Παιδικού Σταθμού.

Καταλογίζουμε μεγάλες ευθύνες στη διοίκηση του δήμου και στον πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού για την απένταξη των Παιδικών Σταθμών Τριφυλίας από το ΕΣΠΑ, για τις κάλπικες υποσχέσεις που έδιναν και τις φρούδες ελπίδες που καλλιεργούσαν από το καλοκαίρι, ότι η ένταξή τους σε νέο κρατικό πρόγραμμα θα είναι πολύ καλύτερη γιατί έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους, με το απαραίτητο προσωπικό και η χρηματοδότησή τους, με αποτέλεσμα σήμερα όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί Τριφυλίας να υπολειτουργούν με ελλιπές προσωπικό, μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στον κοινωνικό και παιδαγωγικό τους ρόλο. 

Θεωρούμε την προσχολική αγωγή αναγκαία για την κοινωνικοποίηση των νηπίων και την ομαλή ένταξή τους στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης, γι’ αυτό οι Παιδικοί Σταθμοί πρέπει να είναι δημόσιοι κρατικοί με μόνιμο προσωπικό, επαρκώς χρηματοδοτούμενοι, για να παρέχουν εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες τους, σ’ όλα τα νήπια χωρίς αποκλεισμούς και προϋποθέσεις. 

Καλούμε το δήμο να προβεί σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την Περιφέρεια και την κυβέρνηση, ώστε να αρθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων και να καταστεί δυνατή η άμεση πρόσληψη προσωπικού για την ομαλή λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της περιόδου.

Τέλος, ζητάμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει άμεσα το θέμα για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο».

Κ.Μπ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER