Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 18:29

Λαϊκή Συσπείρωση: Μέτρα ανακούφισης των πλημμυροπαθών

Γράφτηκε από την

Μέτρα ανακούφισης των πλημμυροπαθών στον Δήμο Οιχαλίας - και αλλού- ζητεί με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ρεϊτζόπουλος, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι η μοναδική δημοτική παράταξη που έχει αναδείξει στο Δημοτικό και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πολλές φορές εδώ και χρόνια, τη σπουδαιότητα σχεδιασμού πολιτικής προστασίας, ιεραρχώντας το ως κυρίαρχο ζήτημα. Το ακριβώς αντίθετο, όμως, επικρατεί στις κατευθύνσεις του "Καλλικράτη" και της Ε.Ε., σύμφωνα με τις οποίες τέτοια έργα πολιτικής προστασίας είναι "μη επιλέξιμα", γιατί απλά δεν αποτελούν πεδίο παραγωγής κέρδους για επιχειρηματικούς ομίλους» επισημαίνει, μεταξύ άλλων ο Κ. Ρεϊτζόπουλος.

Καταλήγοντας ζητεί, μεταξύ άλλων, «έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες του συνόλου των πληγέντων, άμεση καταγραφή των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων για το σύνολο των καταστροφών, να παγώσουν τα χρέη των πληγέντων σε εφορίες, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη. Ο ΕΛΓΑ να εξασφαλίσει την πλήρη κάλυψη των ζημιών, από όλες τις αιτίες, στην παραγωγή, αλλά και στο φυσικό και ζωικό κεφάλαιο για τους φτωχούς αγρότες. Λήψη όλων των αναγκαίων και απαιτούμενων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, με χρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. Εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και εκπαίδευση του πληθυσμού».