Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 12:58

Ο Νικάς καταγγέλει τη… Νέα Δημοκρατία: «Για λόγους ψηφοθηρίας δεν προχώρησε η μετεγκατάσταση των τσιγγάνων»

Γράφτηκε από τον
Ο Νικάς καταγγέλει τη… Νέα Δημοκρατία: «Για λόγους ψηφοθηρίας δεν προχώρησε η μετεγκατάσταση των τσιγγάνων»

«Για λόγους ψηφοθηρίας δεν έχει προχωρήσει η μετεγκατάσταση των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας στην Μπιρμπίτα», τονίζει στην "Ε" ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας και επικρίνει την προηγούμενη πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και τον τέως γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Μάλιστα, τους προκαλεί «ας εκτιμήσουν, αν πέτυχε η ψηφοθηρία». Ουσιαστικά ο κ. Νίκας στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου και του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργου Διδασκάλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προσπάθησαν να ψαρέψουν ψήφους για τη Νέα Δημοκρατία από τον τσιγγάνικο καταυλισμό της Αγίας Τριάδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι «δεν με βοήθησε η προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα των τσιγγάνων» και διευκρίνισε: «Το υπουργείο Εσωτερικών και ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έπρεπε να βγάλουν απόφαση και να υποδείξουν τον κατάλληλο χώρο για τη μετεγκατάσταση. Απόφαση για το πού θα πάνε 250 άνθρωποι. Η Μπιρμπίτα είναι κατάλληλος χώρος και έχει άδειες. Ο γ.γ. Αποκεντρωμένης έχει συγκροτήσει μια επιτροπή για να κρίνει την καταλληλότητα του χώρου της Μπιρμπίτας. Η επιτροπή αυτή ακόμα δεν έχει συνέλθει. Το υπουργείο Εσωτερικών μπορούσε να ορίσει την Μπιρμπίτα και να επισπεύσει τις διαδικασίες με την επιτροπή καταλληλότητας».

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι «δεν έγιναν οι ενέργειες για την υποδοχή των τσιγγάνων. Και η υποδοχή είναι προαπαιτούμενο για να γκρεμίσουμε τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας Υπάρχει και ο Συνήγορος του Πολίτη, που παρακολουθεί την υπόθεση». Επέμεινε, πως «παρά τα λυόμενα που πήραμε και την ένταξή μας στο πρόγραμμα στέγασης, δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε, γιατί δεν μας υποστήριξαν, δεν μας βοήθησαν».

Οσον αφορά τη διακοπή του νερού στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας, ο κ. Νίκας είπε: «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να καταβάλονται χρήματα για την κατανάλωσή του. Αν ο δήμαρχος δεν κόψει το νερό, την παράνομη σύνδεση, πάει για παράβαση καθήκοντος. Οποιος αποπειραθεί να συνδεθεί παράνομα, θα υποβάλλεται σε βάρος του μήνυση και αγωγή».

Γ.Σ.


NEWSLETTER