Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 15:20

Σύσκεψη για τις μελέτες του Μιναγιώτικου φράγματος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σύσκεψη για τις μελέτες του Μιναγιώτικου φράγματος

Σύσκεψη για τις μελέτες που αφορούν το Μιναγιώτικο φράγμα και το αρδευτικό δίκτυο στους Δήμους Πύλου - Νέστορος και Μεσσήνης, το οποίο θα εξυπηρετηθεί από το εν λόγω φράγμα, πραγματοποιήθηκε χθες στο Διοικητήριο, στην Καλαμάτα.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας προστίθεται ότι η εκπόνηση των μελετών αναμένεται να διαρκέσει συνολικά 26 μήνες. Το φράγμα θα γίνει στα όρια των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος και θα εξυπηρετεί 35.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης, το ύψος του θα είναι 49 μέτρα και η χωρητικότητα της λεκάνης του σε νερό θα φθάνει τα 12.500.000 κυβικά μέτρα.

Στη σύσκεψη, που έγινε υπό την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, συμμετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης Νίκος Ξαρχάκος και Κώστας Γεωργακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Δαρσακλής, οι διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιάννης Κυριακόπουλος και Τεχνικών Εργων Παναγιώτης Γιαννακέας, καθώς και εκπρόσωποι της μελετητικής ομάδας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER