Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 15:23

Ο Τσώνης συμφωνεί με Νίκα για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Γράφτηκε από την
Ο Τσώνης συμφωνεί με Νίκα για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Με τις απόψεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ταυτίζεται ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, σχετικά με τους υπαλλήλους που θα πρέπει να επιλέγονται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ, για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΟΤΑ Μεσσηνίας.

Ο Γιώργος Τσώνης με ανακοίνωσή του διαχωρίζει τη θέση του από την επιλογή των υπαλλήλων του Δήμου Μεσσήνης για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και τονίζει ότι οι εν λόγω υπάλληλοι προτάθηκαν από την απερχόμενη δημοτική αρχή. «Η νέα δημοτική αρχή δεν έχει καμία εμπλοκή στην επιλογή υπαλλήλων για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ο.Τ.Α. Ν. Μεσσηνίας. Τα προτεινόμενα μέλη του δήμου μας, προτάθηκαν από την απερχόμενη δημοτική αρχή, μέσω της εκπροσώπησής της στην ΠΕΔ Πελοποννήσου», ξεκαθαρίζει. Επίσης σημειώνει ότι «κατά την ανωτέρω διαδικασία δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε ζητήθηκε η γνώμη των διευθυντών του Δήμου Μεσσήνης, η πλειοψηφία των οποίων κατέχει τον ανώτερο βαθμό (Β) και πληροί τις προϋποθέσεις». 

 

Και τονίζει πως «συμφωνούμε απόλυτα με το Δήμο Καλαμάτας ότι το σύνολο των υπαλλήλων των Δήμων της Μεσσηνίας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενιαίο σώμα και να επιλέγονται υπάλληλοι για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο από τους υπηρετούντες με τον ανώτερο βαθμό (Β), ανεξάρτητα από το δήμο που υπηρετούν». Προσθέτει δε πως «δεδομένης της κρισιμότητας λειτουργίας του συλλογικού αυτού οργάνου και της σύνθετης πολυνομοθεσίας που διέπει τις πράξεις αυτού, κρίνεται απαραίτητο τα μέλη που το απαρτίζουν να είναι έμπειρα και με εξειδικευμένη γνώση σε ζητήματα που άπτονται της υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.».


NEWSLETTER