Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 18:27

Σταθερά ευρωπαϊστής δηλώνει ο Νίκας

Γράφτηκε από την
Σταθερά ευρωπαϊστής δηλώνει ο Νίκας

Σταθερά ευρωπαϊστής δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας με αφορμή το ρεπορτάζ της «Ε» για… παιχνιδάκια με τη σημαία της Ε.Ε. που, όπως είπε, «…θα την αναρτήσει όταν λυθούν σχετικά τα προβλήματα με την Ε.Ε.» και θα το κάνει με δόξες και τιμές.

 

Επί της ουσίας δεν έχει καμία σημασία αν δεν την ανέβασε ή αν την κατέβασε αλλά γιατί έχει δύο ελληνικές σημαίες (πράγμα αρκετά φαιδρό) και όχι και την σημαία της Ευρώπης. Και μιλάμε για την κεντρική πλατεία, όχι για δευτερότερα σημεία της πόλης. Εκτός αν… ψαρεύουμε με δύο καλάμια.

Αναλυτικά η επιστολή - απάντηση του κ. Νίκα:

«Δεν "κατέβασα" καμία σημαία της Ευρωπαϊκής Eνωσης. Για να υπάρξει υποστολή σημαίας, πρέπει πρώτα να 'χει υπάρξει έπαρση, που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου (έχει αναρωτηθεί και η «Ελευθερία» κατ’ επανάληψη γιατί ένας ιστός ήταν κενός). Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπάρχουν στους χώρους του Δημαρχείου (εξώστης, γραφείο δημάρχου κ.λπ.), στην είσοδο της πόλης (Αρτέμιδος και Μακεδονίας) και σ’ άλλους χώρους, δημόσιους και ιδιωτικούς. Πόσες σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να υπάρχουν στην πόλη κατά την άποψή σας;

Του δημάρχου οι απόψεις ήταν, είναι και θα είναι φιλοευρωπαϊκές, γιατί βαθύτατα πιστεύει πως η Ελλάδα μόνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει μέλλον και προοπτική. Αυτά και για εκείνους που ήσαν πάντοτε απέναντι στις προσπάθειες ένταξης και πορείας της χώρας μας στο πλαίσιο της Ε.Ε.

 

Προφανώς, φιλοευρωπαϊκή άποψη και στάση σημαίνει και κριτική, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και, γενικά, προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες, που καίρια πλήττονται στην περίπτωση της πατρίδος μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουμε και τις δικές μας ευθύνες».


NEWSLETTER