Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 19:31

Ο Δήμος Τριφυλίας υποστηρίζει την υποψηφιότητα “ΚALAMATA:21”

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Δήμος Τριφυλίας υποστηρίζει την υποψηφιότητα “ΚALAMATA:21”

Την υποστήριξη αλλά και συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021 αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας όπου συζητήθηκε το θέμα και έγινε ενημέρωση από τους υπευθύνους του Γραφείου Υποψηφιότητας.

Χαρακτηριστικά από το Νίκο Μπασακίδη που έγινε η πρώτη εισήγηση τονίστηκε ότι είναι ένας στόχος που ενώνει όλη τη Μεσσηνία. Επισήμανε τα πλεονεκτήματα που έχει η Καλαμάτα και όλος ο νομός και υπογράμμισε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις υποβολής μιας ρεαλιστικής πρότασης. Επίσης με έμφαση σημείωσε ότι η Μεσσηνία θα προβληθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και -ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της υποψηφιότητας- θα βοηθηθεί τόσο η Καλαμάτα όσο και η ευρύτερη περιοχή που έχει σημαντικό περιεχόμενο. Αυτό που ζήτησε από το Συμβούλιο και το δήμο είναι ουσιαστική συμμετοχή και υποστήριξη.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποστήριξης Εκτωρ Τσατσούλης μίλησε για το ιστορικό του θεσμού αυτού, την προετοιμασία που γίνεται, τους στόχους και τα οφέλη και επισήμανε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ορίσει έναν υπεύθυνο που θα συμμετέχει ενεργά στις ομάδες εργασίας και θα αναπτυχθεί μια διαδικασία συνεργασίας, αναφέροντας ότι θα πρέπει να υπάρχει μια οικονομική συμμετοχή και δράσεις που μπορούν να γίνουν στην περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας καλωσόρισε τα μέλη της επιτροπής και επισήμανε: "Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας εμείς είμαστε πρόθυμοι να συμμετέχουμε και να συμπαρασταθούμε είτε έχει οφέλη η περιοχή είτε όχι. Η πόλη της Καλαμάτας πρέπει να επενδυθεί με όλο τον περίγυρό της. Η Τριφυλία έχει μια ιστορία 3.000 χρόνων από την οποία θα έπρεπε να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς".

Θετικός στο αίτημα στάθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος σημειώνοντας ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα. Ανάφερε ότι πρέπει να την δουν σε επίπεδο νομού με επίκεντρο την Καλαμάτα εκμεταλλευόμενοι την πολιτιστική  κληρονομία που είναι και σημαντικό πλεονέκτημα. 

"Συντασσόμαστε με το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας" τόνισε ο επικεφαλής της ΡΑΚΙ Επαμεινώνδας Βουδούρης. Ομως το θέμα της συμμετοχής είναι το ζητούμενο το οποίο και θα πρέπει να οριστεί, επισήμανε.

Αντίθετος τάχθηκε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Σαράντος Κουκούμης αμφιβάλλοντας αν αυτός ο θεσμός θα βοηθήσει τον απλό κόσμο της Μεσσηνίας, τους αγρότες, τα μικρά καταστήματα, αν όλα τα παιδιά της Μεσσηνίας θα έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό, αν θα λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Στο ίδιο μήκος κύματος υπήρξε αντίδραση και από ένα πολίτη στο ακροατήριο στον οποίο όμως ο πρόεδρος του Σώματος δεν του έδωσε τον λόγο για να ακουστεί.

Τελικά και με το σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε ο δήμαρχος, πλην του κ. Κουκούμη η πρόταση υπερψηφίστηκε από όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους.

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER