Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 12:39

Σταθόπουλος κατά ΒΙΠΕ - ΕΤΒΑ για την κατάσταση στο Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον

 

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα υποβάλει τη Δευτέρα στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, για τη ρύπανση από τα λύματα της ΒΙΠΕ Μελιγαλά στο χείμαρρο Δεσπότη.

 

Αυτό ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Σταθόπουλος επικρίνοντας δριμύτατα τη διοίκηση της ΒΙΠΕ - ΕΤΒΑ για εγκατάλειψη της περιοχής του Μελιγαλά. Δήλωσε ότι «επαγρυπνούμε, δεν εφησυχάζουμε και με όποια ένδικα έχουμε στη διάθεσή μας, θα απαλλάξουμε τους δημότες μας από το βραχνά της ρύπανσης της ΒΙΠΕ. Σε αυτό είμαστε ανυποχώρητοι».

Ειδικότερα, για τη ρύπανση στη ΒΙΠΕ από τα πυρηνελαιουργεία, ο δήμαρχος σημείωσε, φανερά αγανακτισμένος: «Ξεχείλισε το ποτήρι με αυτό που είδαμε χθες στο Δεσπότη. Η σημερινή βροχή κάλυψε την απαράδεκτη εικόνα. Αν δεν αλλάξει κάτι, την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε με ονοματεπώνυμο ή ονοματεπώνυμα, για το ποιος ή ποιοι και πώς και πού ρυπαίνουν. Κάποιοι θα κρύβονται και θα ντρέπονται».

Προσπαθώντας να φανεί αισιόδοξος, ανέφερε πως «είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος, διαφορετικά θα πρέπει να τα μαζεύουμε και να μετακομίζουμε». Παρατήρησε ότι «είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια και ζητήσαμε να γίνουν ακόμα περισσότεροι έλεγχοι» κι επεσήμανε: «Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, έχει φθάσει στο απροχώρητο. Το πυρηνελαιουργείο που ρύπαινε, σταμάτησε τη λειτουργία του, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλες ενέργειες. Τα νερά πέφτουν ακόμα στο δρόμο και επιβαρύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση που έχει ληφθεί από την Περιφερειακή Ενότητα. Πρέπει να απομακρυνθεί ο πυρήνας, να βρεθεί τρόπος πού θα πάει τον πυρήνα για να τον επεξεργαστεί».

Επικρίνοντας τη ΒΙΠΕ - ΕΤΒΑ, μίλησε για «χρόνια κατάσταση στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, που μαστίζει την περιοχή. Και αντί να υπάρχει σημάδι βελτίωσης, επιδεινώνεται». Παρατήρησε ότι «η ΒΙΠΕ Μελιγαλά θυμίζει εγκαταλελειμμένη περιοχή, γι’ αυτό δεν προσελκύει επενδυτές. Δεν υπάρχει οδικό δίκτυο, φωτισμός, υδροδότηση. Δεν υπάρχει από την ΕΤΒΑ το ενδιαφέρον που πρέπει».

 

Γ.Σ.