Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 22:32

Προτάσεις για έμβλημα του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προτάσεις για έμβλημα του Δήμου Τριφυλίας

 

Σε δημιουργία εμβλήματος προχωρά ο Δήμος Τριφυλίας με ανοιχτή διαδικασία και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο δήμο, οι οποίες θα αξιολογηθούν από σχετική επιτροπή που συγκροτήθηκε. 

 

 

"Είναι αναγκαίο να έχει ο δήμος ένα έμβλημα" επισήμανε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, υπογραμμίζοντας ότι από τους πρώην δήμους μόνο αυτός της Κυπαρισσίας είχε. Τόνισε ότι το έμβλημα αυτό που θα βρίσκεται από τη σφραγίδα μέχρι και τη σημαία του δήμου, πρέπει να συμβολίζει το ενιαίο του δήμου και την προοπτική του, να συμβολίζει κάτι το τριφυλιακό. Σημείωσε δε, ότι καλό είναι να συμμετέχουν και οι μαθητικές κοινότητες. 

 

Επίσης συγκροτήθηκε η επιτροπή που θα αξιολογήσει τις προτάσεις, την οποία αποτελούν ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσούλας, η ζωγράφος Πέρσα Παρίσσου - Σφυρή, ο συγγραφέας Ευστάθιος Παρασκευόπουλος και η ιστορικός Μαρία Λιακάκη.

 

Ακόμη αποφασίστηκε η θέσπιση αριστείων για να μπορεί ο δήμος να τιμά πολίτες του καθώς και προσωπικότητες που διακρίθηκαν για τη δράση και την προσφορά τους τόσο στο δήμο όσο και στην κοινωνία.

 

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. τα αριστεία που θεσπίστηκαν είναι: Μεγάλων δωρητών και ευεργετών με έμβλημα τον αετό, Ανδρείας και εξαίρετων πράξεων - Ιστορίας - Εθελοντισμού με όνομα και έμβλημα τον Τέλλο Αγρα, Γραμμάτων και επιστημών με έμβλημα τη γλαύκα από τις ανασκαφές της Περιστεριάς, Παράδοσης και πολιτισμού με όνομα και έμβλημα την αρχαία Νύμφη των υδάτων Νέδα, Προστασίας περιβάλλοντος και φυσιολατρίας με όνομα Αρκαδικός - Αιγάλεω, Κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης με όνομα και έμβλημα τον βυζαντινό Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, Τεχνών με όνομα και έμβλημα τον Μπρουμίδη.

 

Οπως αναφέρθηκε, πρόθεση είναι τα μετάλλια - εμβλήματα να γίνουν από το Εικαστικό Εργαστήρι Τριφυλίας.

 

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER