Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 08:06

Αχρηστες οι δεξαμενές αντιπυρικής προστασίας

Γράφτηκε από τον

Σοβαρό πρόβλημα με τις ανοιχτές δεξαμενές αντιπυρικής προστασίας των 350 κυβικών υπάρχει από την κατασκευή τους και ακόμα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Οι δεξαμενές που φτιάχθηκαν για να εξυπηρετήσουν τα ελικόπτερα, δεν κρατούν το νερό, με αποτέλεσμα να μην βοηθούν καθόλου τις δυνάμεις πυρόσβεσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Για το λόγο αυτό δεν έχουν παραληφθεί από το Δήμο Καλαμάτας.
Αυτά τονίστηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Καλαμάτας, για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.
Ενημερώνοντας ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Δημήτρης Γεωργανάς παρατήρησε ότι «έχουμε πρόβλημα με τις μεγάλες ανοιχτές δεξαμενές των 350 κυβικών».
Η υπεύθυνη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μόρφω Κουκούλη ανέφερε ότι «τις είχε κατασκευάσει η παλιά Νομαρχία και ο δήμος δεν τις έχει παραλάβει, γι’ αυτό το λόγο» και παρατήρησε: «Είναι 2 - 3 χρόνια αυτή η κατάσταση και δεν έχει γίνει καμία βελτίωση. Εχουμε ενημερώσει τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας».
Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης είπε πως «δεν ήταν κατάλληλες οι θέσεις που φτιάχθηκαν. Το είχα επισημάνει από την αρχή, όταν ήμουν δήμαρχος Αρφαρών» και σημείωσε: «Τη γεμίσαμε και σε μισή ώρα είχε αδειάσει και κρατούσε μόνο 50 κυβικά. Ο εργολάβος δεν τις έχει επισκευάσει».
Ακόμα, ο εθελοντής Παναγιώτης Σπυρόπουλος ενημέρωσε ότι «η μεταλλική δεξαμενή στο Γαρδίκι έχει τρυπηθεί από όπλο, όπως και η πλαστική στην Πολιανή».
Γ.Σ.