Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 21:32

44,5% έκπτωση για το ιπποδρόμιο στο Πλατύ

Γράφτηκε από την
44,5% έκπτωση για το ιπποδρόμιο στο Πλατύ

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για το έργο αναβάθμισης του ιπποδρομίου στο Πλατύ, προϋπολογισμού 128.000 ευρώ, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία "Παντεχνική" με έκπτωση 44,57%.

Στο μεταξύ, προχθές το βράδυ σε συνέλευση του χωριού, στο Μάντζειο κτήριο, αποφασίστηκε ομόφωνα οι παραδοσιακές ιπποδρομίες στο Πλατύ να διεξάγονται όπως γίνονταν όλα τα χρόνια, με εξαίρεση τα 2 - 3 τελευταία, με αφετηρία από το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και τερματισμό στο χωριό. Τονίστηκε, ωστόσο, πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ιππικών αγώνων, τόσο για τους θεατές όσο και για τα άλογα και τους αναβάτες.

Το έργο της αναβάθμισης που χρηματοδοτείται από το "Leader", προβλέπει τις ακόλουθες παρεμβάσεις σε χώρο που είχε αγοραστεί από τον πρώην Δήμο Αρφαρών και βρίσκεται δίπλα στο ιπποδρόμιο - αγροτικό δρόμο, σε κοντινή απόσταση από τον τερματισμό και το χωριό: Κατασκευή χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων, χώρου διεξαγωγής αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας,  περίφραξης στο σύνολο της περιμέτρου του χώρου, ξύλινης περίφραξης εσωτερικά για την οριοθέτηση των χώρων διεξαγωγής των αγωνισμάτων, της κεντρικής εισόδου στο χώρο, ανατολικά, αλλά και δύο επιπλέον εισόδων στη νότια πλευρά, κατασκευή και τοποθέτηση δύο μεταλλικών κερκίδων δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου η καθεμία.


NEWSLETTER