Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 08:08

2,65 εκατ. ευρώ οι ζημιές από τις πλημμύρες εκτιμούν στο Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από τον
2,65 εκατ. ευρώ οι ζημιές από τις πλημμύρες εκτιμούν στο Δήμο Οιχαλίας

Συνολικό ποσό 2,65 εκ. ευρώ ζητεί ο Δήμος Οιχαλίας για την αποκατάσταση των υποδομών που υπέστησαν ζημιά από τις πλημμύρες της 6ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, σε έγγραφο αίτημά του προς τα αρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο δήμαρχος Αρ. Σταθόπουλος σημειώνει την ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών σε υποδομές - οδοποιία (850.000 ευρώ) και σε υδάτινους αποδέκτες, ποταμούς - χειμάρρους - ρέματα (1,8 εκ. ευρώ). «Η δημοτική αρχή ενημέρωσε τους αρμόδιους υπουργούς και την Περιφέρεια και κάνει έκκληση ο Δήμος Οιχαλίας να κηρυχθεί πλημμυροπαθής. Με τα έργα που ζητάμε, που είναι τα ελάχιστα, και το κόστος τους, είναι φανερό πως ο δήμος μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα».
Ο Δήμος Οιχαλίας σημειώνει την ανάγκη αποκατάστασης:
• Σε υποδομές του δήμου: 1) Στο δρόμο από Ανω Μέλπεια προς Δασοχώρι - Καρνάσι, καθώς υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων. 2) Στο δρόμο Αγία Θεοδώρα - Ανω Μέλπεια, σε μήκος 40 περίπου μέτρων, όπου υπάρχει καθίζηση. 3) Στον οικισμό Μοναστηράκι, όπου υπάρχουν κατολισθήσεις πρανών και καθιζήσεις σε δημοτική οδό σε μήκος 100 μέτρων. 4) Στο δρόμο από Μοναστηράκι προς Ανω Μέλπεια, στο ναό Αγίου Νεκταρίου (καθίζηση) και σε άλλα δύο σημεία. 5) Στον οικισμό Αγίου Νικολάου, όπου έχει αποκοπεί δρόμος. 6) Σε αγροτική οδό από την Ανω Μέλπεια (πριν τη συμβολή Αγίας Θεοδώρας - Δασοχωρίου), όπου υπάρχει μεγάλη κατολίσθηση πρανών. 7) Στη δημοτική οδό από Δασοχώρι προς Καρνάσι σε δύο σημεία. 8) Στο Καρνάσι βύθισμα - καθίζηση οδοστρώματος. 9) Σε Μάνδρες - Παζαράκι, όπου έχει φύγει η άσφαλτος. 10) Η αγροτική οδοποιία του δήμου που έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό και παρουσιάζονται δυσκολίες κυρίως για τους κτηνοτρόφους. 11) Στη δημοτική οδό από Ψάρι προς συνοικισμό Κάτω Μέρη.
• Σε υδάτινους αποδέκτες, ποταμούς - χειμάρρους - ρέματα: 1) Στο ρέμα Παναγιωτάκαινα, στα τεχνικά έργα αποστράγγισης κάτω από τη γέφυρα της εθνικής οδού, στο Ζευγολατιό. 2) Στο χείμαρρο Αμφύτα (επαρχιακή οδός Μαντζαρίου - Καλλιρρόης), όπου απαιτείται άμεση εκβάθυνση, καθαρισμός και αποκατάσταση πρανών. 3) Στους χειμάρρους Αμφύτα και Βία και σε ρέματα στη Μάνδρα. 4) Στους χειμάρρους Βρόντος και Ξεριάς, στην Ηλέκτρα στο δρόμο προς Αγριλόβουνο. 5) Στο ποτάμι της Ηλέκτρας από Φύρα έως Μαρμαρέικα. 6) Στον ποταμό Χάραδρο, καθαρισμός και αποκατάσταση κοίτης και πρανών σε όλο το μήκος του. 7) Στο Βασιλικό, στο ρέμα Σούλι. 8) Στο Διαβολίτσι στα αποστραγγιστικά χαντάκια της 7ης επαρχιακής, έως το Κεντρικό. 9) Στο Διαβολίτσι, στη Μάσταινα, στο χείμαρρο Βίας, όπου απαιτείται διευθέτηση και άμεση αποκατάσταση της κοίτης. 10) Στο δρόμο από Διαβολίτσι προς Παραπούγκι, όπου πρέπει να καθαριστούν όλα τα αποστραγγιστικά χαντάκια.
Γ.Σ.


NEWSLETTER