Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 12:03

Δίκτυο Ενεργών Πολιτών: Μέτωπο κατά της αύξησης των δημοτικών τελών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η προσπάθεια του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών” για τη συγκρότηση κοινού μετώπου της αντιπολίτευσης κατά της αύξησης των δημοτικών τελών συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι μέχρι χθες δεν είχε πραγματοποιηθεί η φημολογούμενη συνάντηση των επικεφαλής (πλην του Νίκου Διασάκου) για συζήτηση επί του θέματος. Στα βασικά επιχειρήματα του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών” είναι τα παραδείγματα άλλων πόλεων, στις οποίες τα δημοτικά τέλη είτε παρέμειναν σταθερά, είτε μειώθηκαν συμβολικά. Συγκεκριμένα σταθερά παραμένουν τα δημοτικά τέλη στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Σταυρούπολης, Αγρινίου και Ηρακλείου ενώ μείωση παρατηρείται σε Φιλοθέη, Ψυχικό και Καρπενήσι. Στην εισήγησή του στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης Σταμάτης Μπεχράκης αναμένεται να σταθεί ιδιαιτέρως στην πολιτική που ακολούθησε το τελευταίο διάστημα στο θέμα των σκουπιδιών και η οποία επιβάρυνε υπέρογκα το δημοτικό προϋπολογισμό, ενώ θα αναφερθεί σε ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. φωτοβολταϊκά), αλλά και σε πιθανές απαλλαγές από τα δημοτικά τέλη για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

 

Δ.Πλ.

Σχόλια  

0 # αν έχεις τύχη διάβαινε 29-03-2011 15:58
1. Τί θα λέγατε να καταργηθεί το περίφημο πολιτιστικό τέλος,που το πληρώνουμε οι πολλοί για να απολαμβάνουν τις εκδηλώσεις οι λίγοι ?

Εξ άλλου,το έσοδο,που με αναγκαστικό τρόπο καταβάλλεται από τους δημότες,δεν φαίνεται να αξιοποιείται ορθά από την εκάστοτε δημοτική αρχή ή με τον δέοντα σεβασμό προς άκοντες δωρητές,η οποία (δημοτική αρχή)εμφανίζει πάντοτε έλλειμμα και επαιτεί λίγα ψίχουλα κάθε έτος από το πολιτισμού,για να συμπληρώσει ή κλείσει τρύπες.

Σκεφθείτε,80.000 περίπου μετρητές υδρεύσεως Χ 3 ευρώ ανά μετρητή Χ 6 μήνες (2μηνοι λογαριασμοί) = 1.440.000 ευρώπουλα χαράτσι ετησίως !

Πού πάνε άραγε αυτά τα χρήματα ?
Σε μισθούς (απλήρωτων !) υπαλλήλων και καλλιτεχνών ?

Ωραίος τρόπος να αξιοποιούνται χρήματα των δημοτών.

2. Επίσης,δεν θα έπρεπε να σκεφθείτε να ζητήσετε την μείωση των μισθών και λοιπών απολαβών του Δημαρχου,των αντιδημάρχων και των προέδρων των πάσης φύσεως δημοτικών επιχειρήσεων ?

2.400-2.500 μηνιαίως ανά πόστο,και αθροιστικά πολύ περισσότερα,αν κάποιοι κατέχουν διπλές θέσεις,είναι μάλλον πρόκληση,εάν όχι διασπάθιση του χρήματος.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER