Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 18:23

Ο πρέσβης της Νότιας Κορέας στο δημαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο πρέσβης της Νότιας Κορέας στο δημαρχείο Καλαμάτας

Για συνεργασία σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού, για την προσέλκυση τουριστών στον τόπο μας, συζήτησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας (Νότια Κορέα) Gil-Sou Shin, που τον επισκέφθηκε στο δημαρχείο. 

 

«Τα τελευταία χρόνια, ένας πολύ μεγάλος αριθμός Κορεατών επισκέπτεται την πατρίδα μας. Η προοπτική είναι να αυξηθούν θεαματικά τα αμέσως επόμενα χρόνια», είπε ο δήμαρχος και σημείωσε: «Πορεύονται προς την περιοχή της Αργολίδας και την περιοχή των Μετεώρων. Συζητήσαμε την ένταξη και της δικής μας περιοχής εδώ, με την αξιοποίηση του διεθνούς αεροδρομίου και επιπλέον συζητήσαμε για θέματα κοινού πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, η εκδήλωση που θα γίνει με την Interkultur τον Οκτώβριο του 2015 (Φεστιβάλ Χορωδιών), ζητήματα που έχουν σχέση με την κουζίνα των δύο χωρών, τη μεσογειακή και την κορεατική κουζίνα, αλλά και ζητήματα που έχουν επιστημονικό ενδιαφέρον»

Ο δήμαρχος προσέφερε στον πρέσβη ένα αντίγραφο της "Προειδοποιήσεως εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς", δηλαδή του πρώτου κειμένου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το οποίο συντάχθηκε στην Καλαμάτα, έναν τουριστικό οδηγό της Καλαμάτας, καθώς και τοπικά προϊόντα.

 

Ο Κορεάτης πρέσβης εκθείασε τις ομορφιές και τα μνημεία της περιοχής μας και ιδιαίτερα την Αρχαία Μεσσήνη, ευχόμενος ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Παρατήρησε ότι προχθές το βράδυ, είχε τη χαρά να απονείμει σε Ελληνες στρατιώτες, που πολέμησαν στην Κορέα κατά την περίοδο 1950 - 1953, μετάλλια για τη συμμετοχή τους. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν περάσει τα 80 χρόνια και η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας εκτιμά πάρα πολύ τη συνεισφορά τους στον κορεατικό πόλεμο και τους τιμά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER