Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 14:51

Δυτική Μακεδονία: Προς επανεξέταση της απόφασής της για τα σκουπίδια της Τρίπολης η ΔΙΑΔΥΜΑ

Γράφτηκε από την

Σύντομα, ενδεχομένως και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, το Διοικητικό Συμβούλιο της “Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας” (ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ) θα αποφανθεί, εκ νέου, περί της αποδοχής ή όχι των απορριμμάτων της Τρίπολης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Δημοσθένης Μαυρίδης.

 

Πρόκειται, ουσιαστικά για επανεξέταση της προηγούμενης απόφασης της εταιρείας, με την οποία, η ΔΙΑΔΥΜΑ έκανε δεκτό το αίτημα του δήμου Τρίπολης να μεταφερθούν στον περιφερειακό Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Δυτικής Μακεδονίας για ταφή, σκουπίδια της Τρίπολης και συγκεκριμένα πέντε χιλιάδες τόνοι σύμμεικτων απορριμμάτων.

“Εδώ και ένα μήνα, πέρα από την επιστολή που έλαβα από τον δήμο Τρίπολης, δεν είχα καμία άλλη ενημέρωση” ανέφερε ο κ. Μαυρίδης,συμπληρώνοντας πως στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ θα εξεταστεί και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας για το θέμα.

Ο κ. Μαυρίδης είχε – όπως δήλωσε – μια συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης με τον δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας, που τάσσονται κατά της απόφασης της ΔΙΑΔΥΜΑ.

“Είχαμε μια συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης. Μας μετέφεραν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι αρνητική για τη μεταφορά των απορριμμάτων και μέσα στην εβδομάδα το ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ θα αποφασίσει, εκ νέου, για την αποδοχή ή μη (των σκουπιδιών της Τρίπολης)” επισήμανε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι “προχωρήσαμε σε μια συμβολική κατάληψη του κτιρίου”, που στεγάζεται η ΔΙΑΔΥΜΑ και συναντήθηκαν με τον κ. Μαυρίδη.

Το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας αποφάσισε ότι δεν θα αφήσει τα σκουπίδια της Τρίπολης να έρθουν στον ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας που είναι χωροθετημένος στα ορυχεία και “ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Εορδαίας”, πρόσθεσε.

Επίσης, ο δήμαρχος Εορδαίας τόνισε ότι, σήμερα, “θα ενημερώσουμε το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας και θα ζητήσουμε να πάρει θέση στο θέμα”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ