Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 19:26

Διαγωνισμός για έμβλημα του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Διαγωνισμός για έμβλημα του Δήμου Τριφυλίας

Διαγωνισμό για τη δημιουργία του εμβλήματός του κάνει ο Δήμος Τριφυλίας, όπως αποφάσισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 27 Απριλίου, και αυτή που θα επιλεγεί θα βραβευθεί με το πόσο των 500 ευρώ.

Οπως αναφέρεται στην σχετική διακήρυξη: 

«Το λογότυπο θα πρέπει: Να είναι πρωτότυπο και μοναδικό, όπως ορίζεται στον Περί του Δικαιώματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Να αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα το κεντρικό νόημα της εικόνας. Να προσελκύει την προσοχή του εν δυνάμει επισκέπτη. Να μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Να διατίθεται σε δύο εκδοχές σε ξενόγλωσση εκδοχή και ελληνική εκδοχή. Να είναι αναγνωρίσιμο, επιδεκτικό σε σμίκρυνση και σε μεγέθυνση χωρίς να χάνει την επικοινωνιακή του δύναμη, καθώς και λειτουργικό στη χρήση του ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε μορφή (π.χ. σημαία, πινακίδες, σφραγίδες, κάρτες, επιστολές αλληλογραφίας, φάκελοι αλληλογραφίας κ.λπ.). Να συνοδεύεται και με ανάλογο κείμενο αιτιολογίας/επεξήγησης της σύλληψης της ιδέας από τον δημιουργό. Να παραδοθεί ψηφιακά, σε διάσταση  Α4, σε ανάλυση 300 dpi, σε κλειστό αρχείο jpg. Να παραδοθεί τυπωμένο σε λευκό χαρτί Α4, σε ασπρόμαυρη και έγχρωμη εκτύπωση. 

Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει από πενταμελή επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι δύο προτάσεις. 

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει ηλεκτρονικά σε αρχείο jpg στο email: aalexopoulos@1391.syzefxis.gov.gr ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Δήμος Τριφυλίας, Δημαρχείου 2, Κυπαρισσία 24500. Εξωτερικά του φακέλου να αναφέρεται “Πρόταση για την επιλογή δηλωτικού σήματος του Δήμου Τριφυλίας”, παραθέτοντας και τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου».

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει περιορισμός στους συμμετέχοντες, με μοναδική εξαίρεση τα μέλη της κριτικής επιτροπής την οποία αποτελούν οι Παναγιώτης Κατσίβελας δήμαρχος, Ιωάννης Κατσούλας δημοτικός σύμβουλος, Πέρσα Παρίσσου-Σφυρή ζωγράφος, Ευστάθιος Παρασκευόπουλος συγγραφέας, Μαρία Λιακάκη ιστορικός.


NEWSLETTER