Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 16:46

10.000 ευρώ η μελέτη ηλεκτροφωτισμού της Αρχαίας Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
10.000 ευρώ η μελέτη ηλεκτροφωτισμού της Αρχαίας Μεσσήνης

Ο χορηγικός φάκελος για τη μελέτη του ηλεκτροφωτισμού του αρχαιολογικού χώρου της Μεσσήνης αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του "Διαζώματος". 

Το φάκελο έχει επιμεληθεί η αρχαιολόγος Μαρία Σοφικίτου και όπως αναφέρεται, για την ανάθεση της εκπόνησης των μελετών που απαιτούνται για τον ηλεκτροφωτισμό της Μεσσήνης απαιτείται το ποσό των 10.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Η μελέτη αναφέρει τα παρακάτω μεταξύ άλλων: "Παρατηρήθηκε ότι για την εύρυθμη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Μεσσήνης απαιτούνται τα ακόλουθα: ηλεκτροφωτισμός των μνημείων που ήδη αναστηλώθηκαν ή/και των οποίων συνεχίζεται η αναστήλωσή της, καθώς και ο συστηματικός φωτισμός οδεύσεων γύρω από αυτά. Ο φωτισμός των μνημείων είναι αναγκαίος αφ’ της για τον έλεγχο και την ασφάλειά της, αφ’ ετέρου για τη διενέργεια εκδηλώσεων και την ασφαλή προσέλευση-αποχώρηση των νυκτερινών επισκεπτών και του προσωπικού. Επαρκής ηλεκτρική τροφοδοσία για της ανάγκες των εκδηλώσεων. Η ηλεκτρική τροφοδοσία θα καλύπτει το επίπεδο των «τυπικών» εκδηλώσεων. Σε περίπτωση υψηλών απαιτήσεων σε ηλεκτρική ενέργεια, αυτές θα πρέπει να καλύπτονται από «κινητές» μονάδες. Συνολική «τακτοποίηση» των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικού ρεύματος σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο, ώστε να καλύψει τόσο της τρέχουσες, όσο και της μελλοντικές ανάγκες του. Εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για την επιτήρηση του χώρου και μεγαφωνικού συστήματος αγγελιών. Κατάλληλος σχεδιασμός για την υλοποίηση του έργου σε φάσεις ανάλογα με της επιθυμίες και της δυνατότητες του κυρίου του έργου".

 


NEWSLETTER