Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 20:32

Αντ. Γιαννούλη: "Ο χρόνος σας κ. Παυλή δεν είναι απεριόριστος"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αντ. Γιαννούλη: "Ο χρόνος σας κ. Παυλή δεν είναι απεριόριστος"

"Ο χρόνος σας κ. Παυλή δεν είναι απεριόριστος" σημειώνει μεταξύ άλλων η επικεφαλής της "Μαντινειακής Συμπολιτείας" Αντωνία Γιαννούλη για το μεγάλο θέμα των απορριμμάτων στην Τρίπολη.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Περιμένουμε να υλοποιήσετε άμεσα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα σκουπίδια

Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Τρίπολης και στην επικίνδυνη κατάσταση που έχουν προκαλέσει για τη δημόσια υγεία οι όγκοι των απορριμμάτων που εδώ και πολλούς μήνες βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, η παράταξη «Μαντινειακή Συμπολιτεία», θέλοντας να βοηθήσει , πρότεινε ως έσχατη λύση να ανοίξουν όλοι οι ΧΑΔΑ που υπάρχουν στο Δήμο. 

Μία λύση ανάγκης, αλλά επιβεβλημένη για λίγο καιρό, έστω και αν προσωρινά θα επιβαρύνονταν οι υπάρχουσες χωματερές,  αλλά δεν θα δημιουργούνταν νέες, με δεδομένη την εν συνεχεία αποκατάστασή τους. Μία αποκατάσταση που είναι ψηφισμένη και έχει και τα αντίστοιχα κονδύλια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δυστυχώς, αν και η πρόταση  χαιρετίστηκε από πολλούς, στην τελευταία κατεπείγουσα συνεδρίαση  του Δημοτικού  Συμβουλίου, υπήρξαν αντιδράσεις και τελικά δεν υιοθετήθηκε, αφού κατά κύριο λόγο οι αντιδράσεις αφορούσαν στο Πλάτωμα.

Ενώ υπήρχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες, χωρίς βέβαια επίσημα έγγραφα, που δήλωσαν πως οι χωματερές δεν χωρούν άλλα σκουπίδια.

Εμείς, αν και θεωρούμε ότι υπάρχουν ευθύνες, που έχουν ονοματεπώνυμο και είναι ξεκάθαρες και παρά το γεγονός, ότι παραμένει βασική μας αρχή η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και κάθε άλλη πρόταση τη θεωρούμε ημίμετρο και λύση που δεν μας απαλλάσσει από τα σκουπίδια, τη δεδομένη χρονική στιγμή και έχοντας στο μυαλό μας μόνο την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει στην πόλη, αποφασίσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να υλοποιήσει την πρόταση που έχει. 

Δηλαδή να μεταφερθούν τα απορρίμματα για λίγο χρονικό διάστημα στην τοποθεσία που επελέγη, τηρώντας όλους τους περιβαλλοντικούς όρους και στη συνέχεια να προχωρήσει η προσωρινή ενδιάμεση διαχείριση.

Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να δηλώσουμε πως επιδιώκουμε τη συνεργασία για το καλό των πολιτών και πως εμπιστευόμαστε τη δημοτική αρχή. Κάτι όμως που το κάνουμε για τελευταία φορά, περιμένοντας να μας αποδείξει ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ότι είναι αντάξιοι της εμπιστοσύνης αυτής.

Αν όμως δεν υλοποιηθούν και δεν τηρηθούν όσα έχουν υποσχεθεί και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την τήρηση των δεσμεύσεών τους για την ενδιάμεση ολοκληρωμένη διαχείριση και δεν καθαρίσει άμεσα η πόλη και βέβαια δεν υπάρξει εκ νέου πρόβλημα, ο δρόμος της παραίτησής τους , είναι για εμάς μονόδρομος και δεν παίρνει καμία αναβολή.

Και βέβαια θα είμαστε οι πρώτοι που θα ζητήσουμε να αποδοθούν παντός είδους ευθύνες για την όποια ολιγωρία υπάρξει από εδώ και πέρα".

Η επικεφαλής της Μαντινειακής Συμπολιτείας 

Αντωνία Γιαννούλη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER