Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 19:38

Συγκρότηση οργανισμού αλληλεγγύης και εθελοντισμού στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την
Συγκρότηση οργανισμού αλληλεγγύης και εθελοντισμού στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Τη συγκρότηση Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας Υγείας - Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού στο Δήμο Δυτικής Μάνης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στον κανονισμό που εγκρίθηκε, αναφέρεται ότι «σκοπός του οργανισμού είναι η ενημέρωση, η πρόληψη, η φροντίδα για περίθαλψη, η άσκηση κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας, η αλληλεγγύη, καθώς και η προαγωγή του εθελοντισμού στο Δήμο Δυτικής Μάνης».

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ως σκοποί του καταγράφονται: Η οργάνωση τράπεζας αίματος. Η συστηματοποίηση της προληπτικής ιατρικής κ.λπ. σε συνεργασία με τα νοσοκομεία και το κέντρο υγείας. Η καταγραφή των ανασφάλιστων ατόμων και των μη εχόντων κρατική μέριμνα από πλευράς κοινωνικής ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η καταγραφή και ειδική μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η οργάνωση άμεσης ανθρωπιστικής παρέμβασης, όπου χρειάζεται».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης όρισε τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του οργανισμού: Πρόεδρος: Κυριακούλα Χρηστέα. Αντιπρόεδρος: Αγγελική Βαβαρούτσου - Ψαρρέα. Μέλη: Μαρία Βαβαρούτσου - Λουκά, Αλεξάνδρα Βεζυρέα, Μαρία Γιαννακέα, Ελένη Γιαννέα, Γεώργιος Γκιουλέας, Χριστίνα Θεοδοσίου - Ραπτέα, Παναγιώτα Καντζέα, Μερσίνη Μαραμπέα, Μαρία Φραγγέα. Αναπληρωματικά μέλη: Ελένη Γεωργίκου, Σόνια Γρηγοριάδου, Ιουλία Ζαχαρέα, Μαρία Κάλφα - Κωστέα, Αφροδίτη Κουγιουτέα, Μαρία Μανιατέα, Αντωνία Μπονάρου - Μπόγρη, Στέλλα Παρασκευοπούλου, Αγγελική Πατσάλη, Σοφία Πτερνέα, Ευαγγελία Σολωμάκου - Βαβαρούτσου.


NEWSLETTER