Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 19:38

Συγκρότηση οργανισμού αλληλεγγύης και εθελοντισμού στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συγκρότηση οργανισμού αλληλεγγύης και εθελοντισμού στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Τη συγκρότηση Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας Υγείας - Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού στο Δήμο Δυτικής Μάνης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στον κανονισμό που εγκρίθηκε, αναφέρεται ότι «σκοπός του οργανισμού είναι η ενημέρωση, η πρόληψη, η φροντίδα για περίθαλψη, η άσκηση κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας, η αλληλεγγύη, καθώς και η προαγωγή του εθελοντισμού στο Δήμο Δυτικής Μάνης».

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ως σκοποί του καταγράφονται: Η οργάνωση τράπεζας αίματος. Η συστηματοποίηση της προληπτικής ιατρικής κ.λπ. σε συνεργασία με τα νοσοκομεία και το κέντρο υγείας. Η καταγραφή των ανασφάλιστων ατόμων και των μη εχόντων κρατική μέριμνα από πλευράς κοινωνικής ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η καταγραφή και ειδική μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η οργάνωση άμεσης ανθρωπιστικής παρέμβασης, όπου χρειάζεται».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης όρισε τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του οργανισμού: Πρόεδρος: Κυριακούλα Χρηστέα. Αντιπρόεδρος: Αγγελική Βαβαρούτσου - Ψαρρέα. Μέλη: Μαρία Βαβαρούτσου - Λουκά, Αλεξάνδρα Βεζυρέα, Μαρία Γιαννακέα, Ελένη Γιαννέα, Γεώργιος Γκιουλέας, Χριστίνα Θεοδοσίου - Ραπτέα, Παναγιώτα Καντζέα, Μερσίνη Μαραμπέα, Μαρία Φραγγέα. Αναπληρωματικά μέλη: Ελένη Γεωργίκου, Σόνια Γρηγοριάδου, Ιουλία Ζαχαρέα, Μαρία Κάλφα - Κωστέα, Αφροδίτη Κουγιουτέα, Μαρία Μανιατέα, Αντωνία Μπονάρου - Μπόγρη, Στέλλα Παρασκευοπούλου, Αγγελική Πατσάλη, Σοφία Πτερνέα, Ευαγγελία Σολωμάκου - Βαβαρούτσου.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER