Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 08:31

Δοκιμαστική λειτουργία του βιολογικού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ξεκίνησε χθες η εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας, από την ανάδοχο εταιρεία "Μεσόγειος ΑΕ", μετά το έργο της αναβάθμισής του.

Αυτό προβλέπεται στη σύμβαση που έχει υπογραφεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Δήμο Καλαμάτας, «έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την κατασκευή νέων κτηρίων, καθώς και οι παρεμβάσεις σε υπάρχοντα, αλλά και εκείνες για επέκταση και αναβάθμιση του μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Απομένει η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, για την οποία θα εκτελεσθούν εργασίες, που καθυστέρησαν λόγω συνεχών βροχοπτώσεων».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «με την ολοκλήρωση του έργου αυτού βελτιώνεται σημαντικά η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας, με προφανείς τις ωφέλειες για το φυσικό περιβάλλον στην ξηρά και τη θάλασσα, για τους θαλάσσιους οργανισμούς, καθώς και για τον άνθρωπο. Επίσης, θα αυξηθεί η δυναμικότητα των εγκαταστάσεων από 80.000 ισοδύναμους κατοίκους σε 120.000 ισοδύναμους».

Το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 4.265.000 ευρώ. Η ΔΕΥΑΚ συμμετέχει -βάσει της σύμβασης- με το ποσό των 413.518,64 ευρώ, το οποίο προέρχεται από ίδιους πόρους, για εργασίες που δεν είναι επιλέξιμες.