Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 18:58

Μεσσήνη: Οικόπεδο 20 στρεμμάτων για δεματοποίηση σκουπιδιών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μεσσήνη: Οικόπεδο 20 στρεμμάτων  για δεματοποίηση σκουπιδιών

Σε οικόπεδο περίπου 20 στρεμμάτων, το οποίο θα νοικιάσει από ιδιώτη, θα εγκαταστήσει ο Δήμος Μεσσήνης τον δεματοποιητή για την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε προχθές κατά πλειοψηφία τη χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, για την εγκατάσταση δεματοποιητή και την αγορά ενός press container. Μειοψήφησε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αποστολόπουλος, γιατί όπως είπε αυτές οι πρόχειρες λύσεις στρώνουν το δρόμο για το σκουπιδοεργοστάσιο της Τέρνα. Ομόφωνη ήταν η απόφαση για την ενοικίαση του ιδιωτικού χώρου, για 4 χρόνια. Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Αθανασόπουλος πρότεινε πάντως να γίνει αίτημα στην Περιφέρεια και η μονάδα προσωρινής διαχείρισης να πάει στη Μακαρία, στο οικόπεδο το οποίο προόριζαν κάποτε για κατασκήνωση τσιγγάνων.

Πιο αναλυτικά, όπως είχε γράψει η "Ε", ο δήμος θα νοικιάσει ένα οικόπεδο όπου σε ένα στεγασμένο χώρο -κάτι σαν θερμοκήπιο όπως είπε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος- θα μπει ο δεματοποιητής. Τόνισε δε ότι η προσωρινή διαχείριση περιλαμβάνει 5 βήματα: Ξεκινά με τη διαλογή στην πηγή, δηλαδή με το διαχωρισμό των σκουπιδιών μας στο σπίτι. Επίσης περιλαμβάνει τον τεμαχισμό των κλαδεμάτων, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων και τέλος την δεματοποίηση των υπολειμμάτων. Τέλος ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στο πώς θα πρέπει να είναι ο προς ενοικίαση χώρος, για να πάρει πιο εύκολα περιβαλλοντική αδειοδότηση. 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος τάχθηκε επίσης υπέρ μιας μόνιμης λύσης, αλλά υπενθύμισε την απειλή των ευρωπαϊκών προστίμων και την ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα. Επίσης σχολίασε ότι ποτέ δεν υπήρχε βούληση από την Πολιτεία για μόνιμες λύσεις στη διαχείριση των σκουπιδιών.   

Το λόγο πήρε και ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, ο οποίος πρότεινε όλες οι παρατάξεις να καθίσουν στο τραπέζι για να ξεπεραστούν τυχόν δυσκολίες με την επιλογή του χώρου. 

Ν.Κ. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER