Σάββατο, 04 Απριλίου 2015 20:21

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από την
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος στη Μαραθόλακκα

Επίσκεψη αμέσως μετά το Πάσχα, με στελέχη του υπουργείου, θα πραγματοποιήσει στην Καλαμάτα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ώστε να δει από κοντά όσα γίνονται στη διαχείριση απορριμμάτων, με έμφαση στην ανακύκλωση και κομποστοποίηση, στην πόλη και στη Μαραθόλακκα.

 

Αυτό συμφωνήθηκε σε προχθεσινή συνάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, στο υπουργείο, παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου.

Εγινε αναλυτική συζήτηση σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων και την εμπειρία της Καλαμάτας, ενώ ο δήμαρχος παρουσίασε και με φωτογραφίες τις προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας για τη διαχείριση απορριμμάτων με ανακύκλωση και κομποστοποίηση, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα υποστηριχθεί αυτή η προσπάθεια με μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ είπε στο δήμαρχο ότι θα έρθει και στη  "Γιορτή Ανακύκλωσης", που θα διοργανωθεί στην Καλαμάτα μέσα στην άνοιξη, σε συνεργασία με την Εκπαίδευση.

ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΙΤΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ

Νωρίτερα προχθές το πρωί ο κ. Νίκας συναντήθηκε με το συμπατριώτη μας γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) Αλέξη Χαρίτση και τον ενημέρωσε για τα θέματα μελετών του Δήμου Καλαμάτας για έργα του ΕΣΠΑ, προκειμένου να έχει εικόνα των ζητημάτων ενδιαφέροντος του δήμου. Αφορούσαν:

Τις αναπλάσεις του περιβάλλοντος χώρου στο Μέγαρο Χορού, στα Ουζάκια, στην ανατολική όχθη του Νέδοντα και την κατασκευή ποδηλατόδρομου, στις όχθες του ποταμού Αρι, την αποκατάσταση του κτηρίου Εφεσίων (Γαλλικού Ινστιτούτου), το έργο για τη διαχείριση της λυματολάσπης από τη ΔΕΥΑΚ, την προμήθεια μηχανικών κάδων κομποστοποίησης και τη μετασκευή της Καρδιολογικής Κλινικής σε Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας.

 

Στη συζήτηση με τον Αλ. Χαρίτση ο κ. Νίκας επεσήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξης δημοκρατικού προγραμματισμού, ώστε κάθε δήμος να λαμβάνει το ποσό που δικαιούται και να γνωρίζει το ύψος των πιστώσεων που του αντιστοιχούν, για να προγραμματίσει την εκπόνηση μελετών και την υποβολή προτάσεων.


NEWSLETTER