Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 08:07

Τριφυλία: Αντιδήμαρχοι πήραν κινητό και άφησαν το "φέσι" στο δήμο

Γράφτηκε από τον

Κινητά τηλέφωνα αξίας 600 ευρώ είχαν κάποιοι αντιδήμαρχοι της προηγούμενης δημοτικής αρχής στο Δήμο Τριφυλίας, τα οποία τώρα καλείται να πληρώσει ο δήμος, καθώς έχει κατατεθεί αγωγή εναντίον του.

Αυτά αποκάλυψε ο επικεφαλής της 'Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης" Επαμεινώνδας Βουδούρης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάνοντας σχετικό ερώτημα προς το δήμαρχο, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, αν και είπε ότι θα λυθεί το ζήτημα χωρίς να επιβαρυνθεί ο δήμος.

Χαρακτηριστικά ο κ. Βουδούρης, αφού έθεσε το ζήτημα των αγωγών προς το δήμο και ρώτησε ποια θα είναι η στάση του δήμου στα δικαστήρια, τόνισε πως υπάρχει αγωγή για κινητά τηλέφωνα που πήραν αντιδήμαρχοι της προηγούμενης δημοτικής αρχής κάποιοι αξίας 50-100 ευρώ και κάποιοι άλλοι 600 ευρώ. "Ζητώ από την δημοτική αρχή όσοι έλαβαν τέτοια τηλέφωνα να καταβάλουν το αντίτιμο στο δήμο. Να το πληρώσουν οι ίδιοι και όχι ο δήμος", σημείωσε.

Υπάρχει θέμα παραδέχθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σημειώνοντας ωστόσο ότι κανείς από την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε ενημερώσει τους αντιδημάρχους για τις υποχρεώσεις, αν είχαν γίνει συμβάσεις, αν υπήρχαν υπερβάσεις. Οπως είπε, "το ζήτημα θα λυθεί χωρίς επιβάρυνση του δήμου. Δεν υπήρχε πρόθεση να επιβαρυνθεί ο δήμος. Το θέμα θα λυθεί επ' ωφελεία του δήμου".

Κ.Μπ.