Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 13:45

Διαχείριση παραλιών από τους δήμους θέλει ο Κατσίβελας

Γράφτηκε από τον
Διαχείριση παραλιών από τους δήμους θέλει ο Κατσίβελας

Την ανάγκη να μείνουν οι παραλίες στην διαχείριση των δήμων εξέφρασε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.

Σημείωσε ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που περνά την διαχείρισή τους στην Κτηματική Υπηρεσία. Οπως είπε, δεν μπορεί ο δήμος να μένει εκτός διαδικασίας και συμπλήρωσε ότι οι παραλίες πρέπει να παραμείνουν στους δήμους.

Σύμφωνος στο να παραμείνει η χρήση των παραλιών στους δήμους εμφανίστηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος σημειώνοντας ότι μπορούν να τις χειριστούν πολύ καλύτερα.

Το ζητούμενο, σημείωσε ο επικεφαλής του ΡΑΚΙ Επαμεινώνδας Βουδούρης, είναι να δούμε από αυτή τη χρήση τι αποκομίζει ο δήμος και ζήτησε ενημέρωση για το τι εισέπραξε ο δήμος το 2014, σημειώνοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει αντιστοιχία παραχωρήσεων και εισπράξεων. Συμπλήρωσε πως λόγω της σοβαρότητας του θέματος, η τελική απόφαση θα παρθεί από  την ολομέλεια του ΣτΕ.

Από την πλευρά της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ο Σαράντος Κουκούμης είπε πως οι παραλίες θα πρέπει να είναι ανοικτές για το λαό.

 Κ.Μπ.


NEWSLETTER