Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 16:53

Δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Απόφαση δημιουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην τελευταία του συνεδρίαση, προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει και να στηρίξει δημότες που έχουν ανάγκη.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας στην εισήγηση του, "ο δήμος έχει επιλέξει και είναι καθήκον του να έρθει κοντά στους πολίτες του που έχουν ανάγκη ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές. Η δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι πρωταρχικής σημασίας για το δήμο, ο οποίος είναι ο πιο οργανωμένος και έχει την δυνατότητα δημιουργίας του. Σε επόμενο συμβούλιο θα έρθει προς συζήτηση το καταστατικό λειτουργίας του. Σε αυτό θα έχουν έκφραση όλες οι δημοτικές παρατάξεις". Ακολούθησε ορισμός των δημοτικών συμβούλων που θα συμμετέχουν. Από την πλευρά της πλειοψηφίας θα είναι ο ίδιος ο δήμαρχος που θα προεδρεύει κιόλας, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαθεοδοσίου που θα έχει και το ρόλο του συντονιστή, ο Γιάννης Κατσούλας, η Μαρία Πανουσιοπούλου και ο Θεόδωρος Τσαλαμανδρής. Από τη μείζονα μειοψηφία θα συμμετέχουν οι Δημήτρης Κουτσούλης και Γιώργος Σκιαδάς, από την πρώτη ελάσσονα ο Νώντας Βουδούρης και από την δεύτερη ελάσσονα ο Σαράντος Κουκούμης.

Εκ μέρους των εθελοντών που είχαν ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια η Βάσω Βρετού εξέφρασε την ικανοποίησή τους που ο δήμος προχωρά στην υλοποίηση αυτής της δομής, καθώς όπως είπε αυτός ήταν και ο δικός τους στόχος, να δημιουργηθεί ένα Κοινωνικό Παντοπωλείο υπό την αιγίδα του δήμου, καθώς έτσι μπορεί να έχει αποτελέσματα. Σημείωσε δε ότι επειδή οι εθελοντές θα πάρουν στην πλάτη τους όλη αυτή την προσπάθεια, όπως γίνεται και αλλού, θα πρέπει να βρεθεί μια καλή ώσμωση για συνεργασία.

Κ.Μπ.