Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 17:25

Ανδρινόπουλος κατά Τατούλη για απένταξη του Γαργαλιάνοι - Βάλτα

Γράφτηκε από τον
Ανδρινόπουλος κατά Τατούλη για απένταξη του Γαργαλιάνοι - Βάλτα

Να αντιδράσει ο Δήμος Τριφυλίας για την απένταξη από το ΕΠΣΑ με απόφαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη του δρόμου Γαργαλιάνοι - Βάλτα ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος.

Υπογραμμίζοντας μάλιστα την άσχημη κατάσταση που υπάρχει στο οδικό δίκτυο που συνδέει το χωριό, τόνισε ότι αυτή ίσως είναι η τελευταία χρονιά που έχει δρόμο το χωριό που πλέον τείνει να απομονωθεί.

Οπως είπε "πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ενώ βρέθηκαν χρήματα και πληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις και το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ, βλέπουμε όμως τώρα ότι απεντάχθηκε". Αναφέρθηκε μάλιστα για την ανησυχία που είχε εκφράσει σε προηγούμενο συμβούλιο. Η αιτιολογία ότι δεν θα προλάβαινε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015, όπως τόνισε, δεν ευσταθεί γιατί το έργο θα μπορούσε να είχε δημοπρατηθεί εδώ και πολύ καιρό και να είχε ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.

Απαντώντας ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ανέφερε πως από τις 17 Δεκεμβρίου είχε αναφερθεί στο ποια έργα ήταν να μπουν στο ΕΣΠΑ και είχε εξηγήσει και τους λόγους. "Δεν έπεσε ξαφνικά σαν κεραυνός και εκπλήσσομαι γιατί εκπλαγήκατε" σημείωσε. Τόνισε ότι "το έργο αυτό είναι από τα έργα στόχος για την δημοτική αρχή και αποτελεί προτεραιότητα για την δημοτική αρχή. Είναι ένα έργο που δεν θα μπορούσε να περάσει ως έργο γέφυρα γιατί είναι κάτω από 5 εκ. ευρώ και ήταν καταδικασμένο αφού δεν μπορούσε να φτάσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου του 2015".

Κ.Μπ.


NEWSLETTER