Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 20:10

Νίκας: "Μόνος του ο δήμος στο θέμα του καταυλισμού των τσιγγάνων"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νίκας: "Μόνος του ο δήμος στο θέμα του καταυλισμού των τσιγγάνων"

«Η επιμονή του δήμου θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη για την κατάργηση του οικισμού», του παράνομου και αυθαίρετου καταυλισμού των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα, τόνισε χθες, για μια ακόμα, φορά, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Με αφορμή την υπόθεση της εμπορίας ναρκωτικών που σχετίζεται με τον καταυλισμό, ο κ. Νίκας διαβεβαίωσε ότι «εγώ θα υπογράψω την κατεδάφιση, όταν υπάρξουν οι προϋποθέσεις» για τη μετεγκατάσταση των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος ανέφερε ότι για το θέμα αυτό έχει μιλήσει «πολλές φορές, χωρίς αποτέλεσμα δυστυχώς» και διαμαρτυρήθηκε πως «ο δήμος αφέθηκε μόνος του στον αγώνα για την κατάργηση, την κατεδάφιση του αυθαίρετου οικισμού και τη μετακίνηση των τσιγγάνων».

Ενημέρωσε ότι άμεσα θα αρχίσει ο νέος κύκλος συναντήσεων του Δήμου Καλαμάτας για το ζήτημα, καθώς θα επισκεφθεί τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη. Είπε πως θα του ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα, «να προσυπογράψει την εισήγηση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, για να δοθούν στο Δήμο Καλαμάτας κατά χρήση τα δύο οικόπεδα που έχει ο ΟΑΕΔ, που αποτελούν και το κέντρο του προβλήματος».

Ο κ. Νίκας εξέφρασε τη χαρά του για την πληροφορία ότι «η Επιτροπή, υπό προϋποθέσεις, κρίνει κατάλληλο το χώρο της Μπιρμπίτας. Αυτό είναι προϋπόθεση για την έκδοση απόφασης από τη γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για να χρησιμοποιηθεί ο χώρος αυτός για την εγκατάσταση των τσιγγάνων». Δήλωσε βέβαιος ότι «η συνδρομή που μας είχε δοθεί, συνεχίζει να υπάρχει και μ’ αυτήν την κυβέρνηση, όσον αφορά στους 65 οικίσκους και για τη βελτίωση των υποδομών ή την αντικατάσταση κατεστραμμένων υποδομών στην περιοχή της Μπιρμπίτας. Δεν είναι πολύ μεγάλο το κόστος». 

Αναφερόμενος στη σημαντική υπόθεση της εμπορίας ναρκωτικών, παρατήρησε ότι «μαζί μ’ αυτά, είχαμε και το ζήτημα της εμπορίας ναρκωτικών, το οποίο έχει αναφορά στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι κάτοικοι το καταγγέλλουν συνεχώς, δηλαδή έχομε και παρανομία ή έχει μετατραπεί αυτός ο παράνομος και αυθαίρετος οικισμός σε κέντρο εκνόμων πράξεων, ακραίων αντικοινωνικών πράξεων. Δε λέω ότι μόνο οι τσιγγάνοι μετέρχονται τέτοιες μεθόδους, μακριά από μένα τέτοιες λογικές. Αλλά, η παρανομία, η αυθαιρεσία που υπάρχει εκεί, δημιουργεί και άλλες παρανομίες, ακραίες μάλιστα, και αυθαιρεσίες».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER