Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 19:01

Δήμος Τριφυλίας: Απαγορεύεται η εναπόθεση κλαδιών σε κοινόχρηστους χώρους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δήμος Τριφυλίας: Απαγορεύεται η εναπόθεση κλαδιών σε κοινόχρηστους χώρους

Δεν επιτρέπεται η εναπόθεση φυτικών υπολειμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας, τονίζοντας παράλληλα ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της υπηρεσίας σημειώνεται: «Τις μέρες αυτές πραγματοποιήθηκαν από την υπηρεσία μας ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις καθαρισμού των πόλεων, χωριών και οικισμών του δήμου μας, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Οσον αφορά τα προϊόντα κηπουρικών εργασιών (κλαδιά, φύλλα, χόρτα, γκαζόν κλπ): δεν επιτρέπεται η εναπόθεση των φυτικών αυτών υπολειμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους. Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας:

“Οι δημότες οφείλουν να τα διαχειρίζονται οι ίδιοι, μέσα στον κήπο ή κτήμα τους” και όχι να τα βγάζουν, μέσα ή έξω απ’ τους κάδους, σε δρόμους, πεζοδρόμια κλπ, προκειμένου να τα παραλαμβάνει ο δήμος. Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας δεν θα παραλαμβάνει τις μέρες αυτές τα ανωτέρω είδη. Στους δε παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο, από 100,00 έως 350,00€ ανάλογα του όγκου απορριμμάτων (άρθρο 9 Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου Τριφυλίας)».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER