Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 15:32

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή δικτύου μεταφοράς λυμάτων και της μονάδας επεξεργασίας του Αστρους

Γράφτηκε από την

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το έργο του δικτύου μεταφοράς λυμάτων και της μονάδας επεξεργασίας του Άστρους Κυνουρίας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και σήμερα υπεγράφη, μεταξύ του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, Παναγιώτη Μαντά και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ΙΛΙΟΝ-ΕΛΚΑΤ, Ελευθέριου Βρέντα, η σύμβαση για την κατασκευή του που θα δώσει οριστική λύση σε Άστρος, Μελιγού και Παράλιο Άστρος.

 

Το έργο αποτελούσε τον διακαή πόθο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αφού ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1988 και έως τώρα έχει πραγματοποιηθεί μόνο το 30%. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 8,8 εκατ. ευρώ και θα εκτελεστεί με έκπτωση 43% που έδωσε η ανάδοχος εταιρεία. Είναι καθαρά περιβαλλοντικό και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), ενώ με την ολοκλήρωσή του θα βοηθήσει, τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, όσο και στην τοπική οικονομία.

Πάντως, η ανάδοχος εταιρεία υποσχέθηκε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε δώδεκα μήνες, χωρίς παρατάσεις, έξι μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)