Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 19:41

Επιθεωρητές περιβάλλοντος στα πυρηνελαιουργεία Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Επιθεωρητές περιβάλλοντος στα πυρηνελαιουργεία Μεσσηνίας

Στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος βρέθηκαν στη Μεσσηνία την προηγούμενη εβδομάδα, για το σοβαρότατο ζήτημα επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από ατμούς και οσμές πυρηνελαιουργείων. 

Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, «οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν αυτοψία σε μονάδες της Βιομηχανικής Περιοχής Μελιγαλά και έλαβαν στοιχεία για τις μονάδες που λειτουργούν στην περιοχή της Καλαμάτας. Αναμένεται να επανέλθουν, για αυτοψία στις τελευταίες».

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από την κατάθεση από το δήμαρχο Π. Νίκα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, την Τετάρτη 4 Μαρτίου, αναφοράς - μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για τη δυσοσμία από πυρηνελαιουργεία, σε εφαρμογή απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ο δήμαρχος απέστειλε και σχετικό με το ζήτημα έγγραφο προς την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Με το έγγραφό του ζητούσε από την υπηρεσία την «άμεση παρέμβασή» της και «τη διερεύνηση του ζητήματος, ιδίως ως προς την τήρηση των όρων των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που διέπουν τη λειτουργία αυτών των μονάδων, αλλά και κάθε άλλου συναφούς θέματος».


NEWSLETTER